VİDEO - Diyarbakır İYİ Parti’de istifa depremi!

VİDEO - Diyarbakır İYİ Parti’de istifa depremi!
İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, İl, ilçe teşkilatları ve 12 bin 750 üye ile birlikte istifa ettiklerini açıkladı.


TİGRİS HABER -Parti binasında düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Ensarioğlu, Birçak gündür sosyal medyada İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu’na yapılan haksız ve mesnetsiz ithamları kınayarak, M. Salim Ensarioğlu’nun sosyal medyada Şeyh Said ile ilgili medyada yapılan galiz hareketleri red eden açıklamasında Cumhuriyet değerlerini rencide eden veya vatan hainliğini çağrıştıracak herhangi bir ifade bulunmadığını söyledi.

TİGRİS HABER- Şeyh Said tartışmalarında yaptığı açıklamada partisi tarafından Disiplin Kuruluna verilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu’nun istifasının ardından İYİ Parti Diyarbakır İl ve ilçe teşkilatının tümü 12 bin üyesiyle birlikte istifa etti.
6 yıldan bu yana İYİ Parti İl Başkanlığını yapan Vejdin Ensarioğlu, bugün ilçe teşkilat başkanları ve üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenlendi.
2018 yılından itibaren üstlendiği İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı görevini, birçok partili yönetici arkadaşı ile birlikte elbette büyük badireler atlatarak, bugünlere kadar geldiklerini anımsatan Başkan Ensarioğlu, “Devletini, bayrağını, milletini seven demokrat duruşumuz aşikardır. Hak, Hukuk, Adalet ve Devletimizin bekası için emek sarf eden siyasi geçmişimin, kişisel menfaatlerimin önüne geçtiği gibi elbette parti içerisinde benim gibi düşünmeyip koltuk ve ihtiras sahibi, kimselerin de yanında durmamız söz konusu olamaz” diye konuştu.
Başkan Ensarioğlu, birkaç gündür sosyal medyada Eski Devlet Bakanı ve İstanbul Milletvekili M. Salim Ensarioğlu’na yapılan haksız ve mesnetsiz ithamları esefle kınadığını belirterek, şöyle dedi:
“Kayyım tarafınadn Diyarbakır’ımızda bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesi toplumun büyük bir kesimi tarafından doğal karşılanmışken, Sayın Bakanımızın Şeyh Said ile ilgili sosyal medyada yapılan galiz hakaretleri red eden açıklamasında Cumhuriyet değerlerini rencide eden veya vatan hainliğini çağrıştıracak herhangi bir ifade bulunmamaktadır. 21. Yüzyılda yeni bir hikaye yazmak ve milletimize üçüncü bir yol göstermek üzere hür ve müstakil olarak yoluna devam etmek isteyen, ne yazık ki gönül verdiğimiz İYİ parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir
Sayın Bakanımızın talebine dönük başlayan linç kampanyasının karşısında olduğumuz tüm kamuoyunun bilinmesini istiyoruz. Bununla birlikte Naaşlara bile saygısı ve tahammülü olmayanlara hatırlatmak isteriz; 21. Yüzyıldayız”
Siyaset ve Bölge Büyüğümüz Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde bizim varlığımız söz konusu olamaz. Bu vesileyle Diyarbakır İl ve ilçe Teşkilatlarımız ve 12 bin 750 üyeyle birlikte İYİ partiden istifa ettiğimiz bildiriyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum