VİDEO - Diyarbakır’da dolu dolu bir turizm haftasına ev sahipliği yapacak

VİDEO - Diyarbakır’da dolu dolu bir turizm haftasına ev sahipliği yapacak
Diyarbakır, bu yıl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce organize edilecek Turizm haftası etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında 16 yıl sonra kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri başladı.

diyarbakir-il-turizm-muduru-1.jpeg

Turizm haftası nedeniyle düzenleyecekleri etkinlikleri Tigris Haber’e değerlendiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sebahattin Genç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çok güzel ve coşkulu bir kortej yürüyüşü yapmayı planladıklarına değinerek, “Tabi bunu yaparken de halk oyunlarımızla Dağkapı Meydanında 7 bölgeye ait oyunlar oynanacak. O günü de o şekilde noktalamak istiyoruz” diye konuştu.

“Kortej yürüyüşü için olumlu dönüşler alıyoruz”

16 yıl aradan sonra bu hafta turizm etkinlikleri kapsamında düzenleyecekleri kortej yürüyüşü için çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Genç, şöyle dedi:

“Halkımız nezdinde, STK temsilcileri, üniversite turizmciler nezdinde çok ciddi anlamda sayısız telefon alıyoruz. Sosyal medyamıza, gruplarımıza yansımalar oluyor. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor ve heyecanlandırıyor. 3. Gün Dicle Üniversitesinde Turizm öğrencilerimize Diyarbakır’ımızın turizmde dünü ve bugünü yarınıyla alakalı bir panelimiz olacak.

diyarbakir-il-turizm-muduru-2.jpeg

İçkale’de Keman dinletisi

Cuma günü son gün ise İçkale müzemizde keman dinletimiz olacak. Orada da tekrardan halkımızı, paydaşlarımızı, sektör temsilcilerimizi bekliyoruz. Dolu dolu bir turizm haftamızı Diyarbakır’ımızda kutlayacağız, şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.”

“2024 yılındaki 2 milyon turist hedefimize ulaşacağız”

9 günlük bayram tatilini nedeniyle Diyarbakır’da yaşanan yoğunluğu da değerlendiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Genç, “Bayram münasebetiyle olağanüstü bir yoğunluk yaşadık. Diyarbakır’ımızda otellerimiz tamamıyla yüzde yüz doluluk oranı ile çalıştı. Restoranlarımızda yer bulunamadı.

“Zerzevan’da 58 bin, İçkale’de 15 bin misafir ağırladık”

Ören yerlerimizde özellikle Zerzevan Kalesi’nde 58 bin misafir ağırladık. İçkale Müze Kompleksinde 15 gün misafir ağırladık. Konaklamalar, günü birlik ziyaretçilerimizle birlikte biz Diyarbakır’da 9 günlük bayram süresince 400 bin misafir ağırladık. Bu da çok memnuniyet verici bir şey, Bu da bizim 2024 yılında 2 milyon koyduğumuz yerli ve yabancı turist hedefimize ulaşacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.