VİDEO-Diyarbakır’da kışla caddesi sakinleri sorunlarına çözüm bekliyor

VİDEO-Diyarbakır’da kışla caddesi sakinleri sorunlarına çözüm bekliyor
 Özel Haber
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinin Kooperatifler mahallesindeki Kışla Caddesi üzerinde oturan vatandaşlar, CİMERve kentteki yerel yetkililere başvurmalarına rağmen DEDAŞ ve Belediye’nin sorunlarını çözmemesinden yakınıyor.

Ramazan YAVUZ-ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinin Kooperatifler mahallesindeki Kışla Caddesi üzerinde oturan vatandaşlar, CİMERve kentteki yerel yetkililere başvurmalarına rağmen DEDAŞ ve Belediye’nin sorunlarını çözmemesinden yakınıyor. Cadde sakinleri, DEDAŞ’a ait enerji hatlarının binalara çok yakın olduğunu, bu nedenle ev taşımalarında asansörlü araç kullanılamadığını, bunun mağduriyete neden olduğunu belirttiler.

AK Parti İlçe teşkilatının da bulunduğu cadde üzerindeki kaldırımların ise eski parke taşlarıyla döşeli olması nedeniyle yaşlı ve özürlülerin zorluk çektiği belirtiliyor. Sorunlarının çözümü için başta Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Belediye’ye başvuran ancak sonuç alamayan mahalle sakinleri, Tigris Haber Gazetesi’ne kentin sorunlarıyla ilgili duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

kisla-mahallesi-sorunlari-2.jpegYenişehir ilçesindeki Kooperatifler mahallesinin Kışla Caddesi, yıkılan Atatürk stadyumunun yerinde Yenişehir Millet Bahçesi’nin yapılmasıyla birlikte popülerliği artmaya başladı. Söz konusu cadde üzerine Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı da bulunuyor. Yani bu caddede vatandaşların yaşadığı sorunlardan onlarda haberdar diyebiliriz. Çünkü vatandaşlar Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret edip sorunlarının çözülmesi için yardım talebinde de bulunmuş. Ancak bir sonuç alamamışlar.

Nakliye aracının asansörü elektrik telini kopardı

Vatandaşların sorunlarına gelecek olursak. Onları tedirgin eden ilk sorunları Dicle Elektrik’e ait elektrik direklerinin vatandaşların oturduğu binalara yakın geçen elektrik direkleri. Bu elektrik direkleri yüzünden vatandaşlar evlerini modern araçlarla taşıyamıyor. Yani son 10-15 yılda kullanılmaya başlanan asansörlü nakliye araçlarıyla ev taşıma yöntemine başvuramıyormuş. Vatandaş eski usul ile evlerini taşıdığında bir kamyonet kiralıyor ve hamallar da ev malzemelerini sırtlarında taşımak zorunda kalıyormuş. Hatta geçen gün söz konusu cadde üzerindeki bir binaya taşıma işleminde nakliye aracı binaya tam olarak yanaşamadığı ve iyi konumlanamadığı için asansörü yanlışlıkla binalara enerji sağlayan elektrik direklerinden birine çarpmış. Söz konusu elektrik direğinin teli kopunca cadde üzerindeki elektriklerde aniden kesilmiş. Tabii elektrik direğinin kopması tehlike ve tedirginlik yaratmış.

kisla-mahallesi-sorunlari-7.jpeg

Aynı cadde üzerindeki AK Parti teşkilatına gitmişler

Bu durum yaşanınca vatandaşların oluşturduğu bir heyet aynı cadde üzerinde bulunan Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı’nı ziyaret edip ilçe başkanıyla görüşmüşler. İlçe başkanı sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunulacağını söylemesine rağmen bir sonuç alınamamış. Sorunların çözülmesi için duyarlılık göstererek girişimlerde bulunan mahalle sakinlerinden Paşa Akdoğan, kentin özellikle gelişmekte olan lüks ve pahalı sitelerin bulunduğu Kayapınar ilçesi başta olmak üzere bir çok kesiminde DEDAŞ tarafından enerji hatlarının yeraltına çekildiğini ve bunun olumlu bir çalışma olduğunu, ancak bu çalışmanın kendi caddelerinde de yapılmasını istedi. Paşa Akdoğan, aynı cadde üzerinde bulunan Ak Parti İlçe Başkanlığı’na yaptıkları ziyarette İlçe Başkanına sorunlarını aktardıklarını dile getirerek şunları söyledi:

kisla-mahallesi-sorunlari-6.jpeg

“Nakliye aracı asansörü elektrik direğine çarptı”

“Tigris gazetesini bir yıla yakındır takip ediyorum. Tigris Diyarbakır’ın sorunlarıyla ilgileniyor, çarpıcı haberler yapıyor ve ciddi olarak yöneticiler tarafından dikkate alınıp ilgileniliyor. Kışla caddesinde oturuyorum. Bu cadde üzerinde bulunan eski stadyumun yıkılmasından sonra arazisine Millet Parkı’nın yapılmasıyla mahallemiz hareketlendi. DEDAŞ’ın kentin birçok yerinde elektrik şebekesi kablolarını yeraltına çekmesi sevindirici bir durumdur. Ancak ne yazık ki böyle işlek bir caddede ise elektrik direkleri binalara yakın durumdadır. Geçen gün bir arkadaşımız evini taşıyordu. Asansörlü nakliye araçlarını getirdi. Asansör hareket halindeyken elektrik tellerine çarptı ve tel koptu, elektrikler kesildi. Tel iyi ki koptu. Bu cadde üzerinde oturan vatandaşlar halen eski usulle gidip hamallar tutuyorlar evlerini taşımak için. Hamallar sırtlarında eşyaları 6 ve 7. katlara kadar çıkarıyorlar. Bunun üzerine mahalle sakinleri olarak aynı cadde üzerinde bulunan Ak Parti İlçe teşkilatına gittik ve sorunlarımızı aktardık. Onlarda bize hak verdi ve girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Ancak şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Elektrik tellerinin Dicle elektrik tarafından yeraltına çekilmesini istiyoruz”

kisla-mahallesi-sorunlari-4.jpeg

“Bu görüntü rezalet, bağlayıcı klemens bile yok”

Caddenin en köşesinde üzerinde onlarca kablo bulunan büyük elektrik direğinin durumunu da gösteren Paşa Akdoğan, “orta gerilim enerji köylerde dahi böyle başıboş şekilde değil. Doğru dürüst telleri bağlayıcı bir Klemens bile kullanılmamış. Bağlayıcı bir Klemens bile yok üzerinde. Böyle şey olur mu?.Millet DEDAŞ’abir sürü elektrik parası veriyor. Biz onların müşterileriyiz. Hizmet sektörü böyle olmamalıdır. Diyarbakır gibi büyük bir şehirde bu tam bir rezalettir” dedi.

“Bu kaldırımda özürlü ve yaşlılar nasıl yürüsün !!?”

Vatandaşın çözülmesini istediği ikinci sorunu ise eski kaldırımlar. Kışla caddesindeki eski parke taşlarıyla döşenmiş olan kaldırımları da gösteren Paşa Akdoğan, zaten dar olan kaldırımlara birde kocaman elektrik direklerinin konulmasıyla bazı noktalarda 2 kişinin dahi yan yana yürüyememesinden yakınıyor. Kaldırımlarla ilgili sorunlarını da Ak Parti Yenişehir ilçe teşkilatına ilettiklerini belirten Paşa Akdoğan şunları söyledi;

“Bizim bu caddedeki vatandaşların yürüyeceği yaya kaldırımlarına bakın. Bu eski taşlar, eğri büğrü ve çukurdur. Bir tane yaşlı insan burada yürüyemiyor. Özellikle özürlü, gözleri görmeyen insanlarımız burada nasıl yürüyecek. Elektrik direkleri ise zaten dar olan kaldırımların ortasına konulmuş ve kaldırımın çoğunu kapatmış. Yayaların kullanması için yapılan kaldırımların üzerine oldukça büyük yer kaplayan elektrik direkleri konulmuş. Buradan 2-3 kişi yan yana nasıl yürüyecek. Söz konusu kaldırımın önünden geçtiği Ak Parti İlçe teşkilatına gidip başkan ile görüştük ve durumu izah ettik. Yenişehir ilçe başkanı bize ‘doğrudur. Vatandaş bize gelip siz hala kapınızın önündeki kaldırımları değiştirmediniz diyor’ dedi. Yaşlı, gözü görmeyen insanlar gelip buradan geçiyor. Ancak kaldırım taşlarının tümü eskidir, yani parke taşlardır. Kendileride bu sorunu Valiliğe ve Büyükşehir belediyesine ilettiklerini ancak bir cevap alamadıklarını söylediler. Sorunlarımızı aynı zamanda Belediye Başkanlığını da yürüten Yenişehir Kaymakamını ziyaret ederek ona da ilettik. CİMER’e de sorunlarımızı yazdık.CİMER, sorunlarımızın İlgili kurumlara iletildiğini belirtti. Ancak sorunlarımızın çözülmesi için henüz bir girişimde bulunulmadı” dedi.

kisla-mahallesi-sorunlari-5.jpeg“Büyük proje vaatlerini bırakıp önce mevcut sorunlarımızı çözsünler”

Diyarbakır Valisi başta olmak üzere, tüm yetkililere seslenen Paşa Akdoğan, “Sizin gazetenizin kanalıyla ben bir vatandaş olarak çağrıda bulunuyorum. Diyarbakır Valisi başta olmak üzere, önümüzdeki seçimlerde Belediye başkan adayı olanlar, başta iktidar partisi olmak üzere tüm parti adaylarına sesleniyorum. Büyük projelerden söz ediyorsunuz. Bırakın büyük projeleri önce insanların rahat rahat dolaşabileceği, rahat adım atabileceği kaldırımları dizayn edin. Elektrik enerji hatlarını yer altına çekin. İnsanlar mağdur olmasınlar. Sorunları ve sıkıntıları çözsünler. Tigris gazetesinin bütün çalışanlarına, yöneticilerine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum