VİDEO - Diyarbakır’da şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam!

VİDEO - Diyarbakır’da şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam!
Diyarbakır’da 4 ay önce şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Otobüslerin bilet fiyatlarına ikinci zam geldi.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 4 ay önce şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Otobüslerin bilet fiyatlarına ikinci zam geldi. 200 ile 400 TL arasında yapılan zam 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak. Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, Artış gösteren akaryakıt fiyatlarından dolayı 1 Nisandan itibaren Diyarbakır otobüs firmalarının yeni fiyat tarifesini almak zorunda kaldığını söyledi.

Diyarbakır’da bayram öncesi otobüs bilet fiyatlarına zam yapıldı. 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek olan yeni tarifeye göre, Diyarbakır-İstanbul arası yolcu fiyatı 1200 liradan, 1500 liraya çıkarıldı. Otobüs firmalarının 4 ayda ikinci kez aldığı zam tepki gördü.

Özgen: Otobüs firmaları maliyetlerini karşılayamıyordu

Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, Sektörün ekonomik şartlardan dolayı pek iyiye gitmediğine işaret ederek, “Artan maliyetler sektörü her zaman daha geriye götürüyor. Akaryakıt fiyatları gün geçtikçe artıyor. Ve bu artışta sonuçta otobüs firmalarının da bir maliyeti var. Bugün bir otobüsün maliyeti 17 milyon TL’dir. Bu insanlarda bu parayı buraya bağlarken, burada bir ticaret bekliyorlar. Ancak bugünün şartlarında bu parayı telafi etmek çok zordur. Şuanda bir otobüsün İstanbul’a gidip gelmesi 50 bin liradan aşağı değildir. 50 bin lira olduğunda 30 yolcu ile gidip geldiğinde ancak kendi masrafını finanse edebilir. Artış gösteren akaryakıt fiyatlarından dolayı 1 nisandan itibaren Diyarbakır otobüs firmaları da kendi aralarında Ulaştırma Bakanlığı’nda yeni fiyat tarifesi alarak, fiyatını 1500 TL’ye çıkardılar. Bundan böyle devam edecek.

Yaz sezonun böyle gideceğini düşünüyoruz. İnşallah akaryakıtta bir fiyat değişikliği olmayacak” dedi.

ozgen-tigris.jpeg

2-3 günlük seçim hareketliliği bekliyoruz

Özgen, seçim nedeniyle sadece 2 günlük haraketlilik beklediklerine değinerek, “Sadece günlük olarak 2-3 sefer görebiliyoruz. Şuanda Gidişlerimizdeki bütün otobüslerimiz boş ama yarından itibaren gelişlerde 2 günlük bir doluluk olduğunu görüyoruz. Bu da 2-3 günlük bir hareketlilik demektir” diye konuştu.

Akar: “Maliyetler arttığı için zammı mecburen yaptık”

Otobüs Firma Müdürü Yahya Akar, Mazot fiyatlarının yükseldiğini belirterek, “4 ay önce İstanbul ve İzmir bilet fiyatlarını 1200 TL yapmıştık. Fakat o zamanlar mazot 33-34 TL bandında kullanıyorduk. 4 ayın ardından mazot 45 TL’ye dayandı. Fiyat güncellemesi yapmak zorunda kalıyoruz. Evet bu vatandaşa olumsuz olarak yansıyor ama bize de maliyet olarak yansıyor. 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak şekilde İstanbul’a 300 TL zam yapmak zorunda kaldık. Seçim dolayısıyla bir hareketlilik bekliyorduk. Maalesef o hareketlilik olmadı. Otogarı görüyorsunuz. Otogarda herhangi bir servis kısıtlaması çok oldu. Ayın 1’ine kadar günlük normalde 15-16 servis kaldırıyorduk. 4-5 servisimizi iptal etmek zorunda kalıyorduk. Seçime gelenlerin bayramı burada geçirip öyle gideceklerin tahmin ediyorum. Bayram sonrası hareketliliğin daha çok olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

İşte, 1 Nisan’da geçerli olacak yeni tarife…

Diyarbakır-İstanbul

Eski tarife -1200 lira Yeni tarife -1500 lira

Diyarbakır-Ankara

Eski tarife -1000 Lira, Yeni tarife -1300 lira

Diyarbakır-İzmir

Eski tarife -1200 Lira, Yeni tarife 1500 Lira

Diyarbakır- Antalya

Eski tarife -1100 Lira, Yeni tarife 1400 Lira

Diyarbakır- Adana

Eski tarife -550 Lira, Yeni tarife 800 Lira

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum