VİDEO - Diyarbakır’da turist rehber adayı sınavı

VİDEO - Diyarbakır’da turist rehber adayı sınavı
 Özel Haber
Turist rehber açığını kapatmak ve uzmanlık alanına Mezopotamya kentlerini de ekletmek için profesyonel rehberler ve rehber adayları uygulamalı eğitim ve sınav için Diyarbakır’dalar.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Bölgemizi ve özellikle Diyarbakır’ı görmek, tarihi yerleri gezmek isteyen yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün artmaktadır. Turistleri tarihi ve kültürel alanları gezdirmek, onlara yol göstermek ve gezilen tarihi yerler hakkında bilgilendirme işini yapacak uzmanlaşmış rehberlere daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlandı. Bu yüzden rehberlik özel bir meslek haline de gelmeye başladı.

img-20240309-170151.jpg

Rehberlere uygulamalı eğitim gezisi

Bu açığı kapatmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde bir grup profesyonel rehberler ve rehber adayları bölgeye eğitim gezileri düzenliyor.

Bu amaçla; Türkiye Turist Rehberler Birliği Genel Başkanı ve Urfa Turist Rehberler Odası Genel Sekreteri Müslim Çoban Başkanlığında bir grup profesyonel rehberler ve rehber adayları Diyarbakır’a geldi.

img-20240309-170658.jpg

Türkiye Turist Rehberler Birliği Başkanı Müslim Çoban bu gezi hakkında gazetemiz Tigris Habere açıklamalarda bulundu. Müslim bu çalışmalar hakkında şöyle konuştu;

Rehberler Sınava

“Şu anda Güneydoğu’nun ve Mezopotamya’nın büyük şehirlerinden biri olan Diyarbakır’da 50’ye yakın turist rehberimizle geldik. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen profesyonel rehberler ve rehber adaylarıyla başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğunun bütün şehirlerinde uygulama ve eğitim gezisi yapıyoruz. Rehberlerimiz bölgemizi öğrendikten sonra turistleri bölgemizde ağırlamak ve anlatımlar yapmak için şu anda Diyarbakır’dalar. Akşamda Diyarbakır’da sınava girecekler.

img-20240309-170707.jpg

Her geçen gün bölgemizde turist rehber sayısına ihtiyaç artmaktadır. Çünkü özellikle Güneydoğuda, Mezopotamya Altın Üçgeninde olan yerlerin ve özellikle Diyarbakır’daki rehber açığının kapatılması için rehber sayımızın artması gerekiyor. Bu amaçla; Kültür Turizm Bakanlığı koordinesinde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum