VİDEO - Diyarbakır’da Z Kuşağı Derneği kuruldu

2019 yılında Diyarbakır’da kurulan Z Kuşağı Derneği, gençlerden yoğun ilgi görüyor. Gençler ve Kadınlara yönelik projeler geliştiren Dernek, İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nce kabul gören iki projeyi hayata geçirdi.

TİGRİS HABER - 519 Gönüllü üyesi bulunan Z Kuşağı Derneği Başkanı Abdülkadir Kaplan, Z Kuşağı gençlere yönelik kötü ve olumsuz algıları yıkmak için çalışma yaptıklarını belirterek, gençlere her anlamda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Eylül 2019 yılında Diyarbakır’da kurulan Z Kuşağı Derneği, gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Z Kuşağı Derneği Başkanı Abdülkadir Kaplan, Dezavantajlı grupları desteklemek amacıyla derneği kurduklarını söyledi.

z-kusagi-1.jpeg

Kaplan, çalışmaları ve dernek ile ilgili şunları söyledi;

Gençlerin kapasitelerini artırmaya yönelik faaliyetler

“Öncelikle gençlik ve kadın alanlarında faaliyet yürütüyoruz. Daha çok gençlerin kapasitesini artırmaya yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Bununla ilgili yazım alanlarında deneyim kazanması için faaliyet yürütüyoruz. İçişleri Bakanlığınca desteklenen Gençlerimizin dijital gençlerine dokunmak adlı proje kapsamında 2 bin 500 kişiye dijital konulu seminer verildi. 20 gence de android uygulama ve geliştirme eğitimi verildi. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Sur’un Güçlü Kadınları” projesini yürüttük. Proje kapsamında kadınların yaşadığı sorunların dile getirilmesi amaçlı bilgilendirme çalışması ve çalıştay düzenleyerek, çözüm önerileri geliştirdik. Bugüne kadar bu iki projemiz oldu. Bunların yanı sıra dernek olarak proje üretmeye devam ediyoruz. Üyelerimizin ve gönüllülerimizin talepleri doğrultusunda Erasmus’a yoğunlaştık.”

z-kusagi-2.jpeg

Gençlerin beklentileri yüksek

Derneklerinin 519 gönüllü üyesi olduğuna işaret eden Kaplan, “Bu sayı Türkiye ortalamasının biraz üstünde. Gençlerin ilgisi ve beklentileri oldukça yüksek. Hedefimiz daha fazla üyeden ziyade daha fazla gence ulaşıp kapasitelerini artırarak, deneyim kazandırmak. Bugün biz 20 gencimizi Erasmus kapsamında gönderiyorsak, bir dahaki sene bunu 100’e çıkarmak istiyoruz. Amacımız bu projelerden daha çok gencimizin faydalanması” diye konuştu.

Z Kuşağı Hükümet karşıtı değil!

Kaplan, Z Kuşağının Hükümet karşıtı olduğuna yönelik bir algının varlığından söz ederek, “Z kuşağı sanki hükümet karşıtı gibi gösteriliyor. Aslında öyle bir durum olmadığını gösterebilmek amacıyla da faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bununla ilgili Ankara’da gerekli mercilerle de görüştük. Görüşmelerde Z Kuşağının hükümet karşıtı değil de kapasitesini geliştirmek amacını taşıdığını söyledik. Bu görüşmelerde Hükümet yetkililerinin de bakış açısı çok ama çok değişti. Ama bu yetmiyor. Daha çok görüşme yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Hedefimiz ERASMUS Programına daha çok proje göndermek

Hedeflerinin ERASMUS Programlarına çok daha fazla proje hazırlamak olduğunu ifade eden Kaplan, şunları söyledi:

“2024 yılındaki hedefimiz öncelikle ERASMUS alanında en azından 5 proje göndermek, bunun yanı sıra kadınlarla ilgili çalışmalarımız da var. Kadınların istihdamına yönelik de iki tane projemiz hazırlandı ve göndereceğiz.

z-kusagi-3.jpeg

Hem avantajlı hem de dezavantajlı yönlerimiz var

Gençlere hitap eden bir dernek olarak hem avantajlı hem de dezavantajlı yönlerimiz var. Avantajlı durumumuz, gençlerin çoğunlukta ve teknoloji ile iç içe olması bunun akabinde teknolojinin avantajlarından faydalanan bir gönüllü grubumuz var. Dezavantajlı durum ise, diğer derneklere baktığımız zaman gençlerle ilgili her anlamda çalışıyorlar. Oysa biz teknolojiyi biraz daha ön plana çıkarıyoruz.

Gençlere elimizden geldiğince destek sunmaya hazırız

Gençlerimiz tembellikten çıksınlar kendilerini geliştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapsınlar. Bizden olabildiğince faydalansınlar. Biz sonuçta gençler için buradayız. Gençlere ağabeylik yapıyoruz. Elimizden geldiğince destek sunmaya hazırız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.