VİDEO - Diyarbakır’ın aşırı sıcaklar turizm sektörünü vurdu

VİDEO - Diyarbakır’ın aşırı sıcaklar turizm sektörünü vurdu
Ekonomik krizden kaynaklı darbe alan turizm sektörüne bir darbede aşırı sıcaklardan geldi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Ekonomik krizden kaynaklı darbe alan turizm sektörüne bir darbede aşırı sıcaklardan geldi. Turizm sektörü, yerli ve yabancı turist konusunda sıkıntı yaşarken, Diyarbakır Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, meseleye çözüm aramaya çalıştıklarını söyledi.

turizm-1.jpg

Diyarbakır’daki aşırı sıcaklar, kente gelen yerli ve yabancı turist sayısını da düşürdü. Deprem korkusunun ardından sıcak havaların etkisi kenti sessizliğe büründürdü. Son günlerde aşırı sıcaklar nedeniyle otellerde doluluk oranları büyük ölçüde düşerken, turizm şirketleri de Diyarbakır’ı tur listesinden çıkardı.

Aşırı sıcaklar nedeniyle Diyarbakır’ın tur listelerinden çıkarıldığını söyleyen Diyarbakır Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, "Deprem korkusu, ardından sıcak havalar, turizm acentelerinin Diyarbakır'ı tur listelerinden çıkarmasına neden oldu. Kötü bir turizm sezonu yaşıyoruz" diye konuştu.

diyarbakir-sicaktan-kacma-manzaralari-3.jpeg

Diyarbakır’da etkisini göstermeye başlayan sıcaklıklar nedeniyle turizm sektöründe ciddi oranda düşüş gözlendiğini, otellerde doluluk oranlarının düştüğünü, tur gezilerinin ise durma noktasına geldiğini ifade eden DOTED Başkanı Veysi Kaya, "Turizm sektörünün ileri gelenleriyle birlikte, çareler arıyoruz, kentin geleceğe dönük turizm takvimini oluşturmaya çalıyoruz" dedi.

Konaklamada yüzde 19 oranında düşüş var

Kaya, kentte bulunan otellerde konaklama oranın geçen yıla kıyaslandığında yüzde 19 civarında bir gerilemenin yaşandığını söyledi. Eylül ayından sonra turizm açısından Diyarbakır'ın dönüm noktası olacağını belirten Kaya, "Depremde sonra Tur operatörleri Diyarbakır'ı listesinden çıkarmıştı, şu an yeniden Diyarbakır'ı listesine almaya başladılar. Bunun kent için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

diyarbakir-sicaktan-kacma-manzaralari-5.jpeg

Ekonomik kriz turizm sektörünü etkiledi

Tüketici kesim olan orta sınıfın ortadan kalktığını, bununla birlikte ekonomik dengenin bozulduğunu dile getiren Kaya, "Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı turizm sektörü de etkilendi. Tüketici kesim piyasada yok, tasarruflar ve yatırım dengeleri bozuldu. Bununla birlikte otellerde konaklama sayıları azaldı" diye kaydetti.

45 tur operatörünü getirmeyi planlıyoruz

Turizmde yaşanan tıkanıklığın düzelmesi için Kentte turizmin önde gelen temsilcileriyle bir araya geldiklerini söyleyen Kaya, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda Ağustos ayının sonuna doğru Diyarbakır’a 45 tur operatörünü getirmeyi ve turizmin gelişmesini planlıyoruz. Valilik ve Ticaret Odasıyla yaptığımız bir takım görüşmeler sonrasında kentin ortak turizm takvimini oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.