VİDEO - Diyarbakır’ın ilk ve tek kadın “erkek berberi”

VİDEO - Diyarbakır’ın ilk ve tek kadın “erkek berberi”
Diyarbakır’da yaşayan 22 yaşındaki Rozelin Akan, çocukluk hayali olan erkek berberliği yapma kararı aldı. Erkek kuaföründe erkek berberliği yapan Akan’ı gören müşteriler önce şaşırıyor, ancak traş olmak için randevu almayı da ihmal etmiyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tek kadın erkek berberi olan 22 yaşındaki Rozelin Akan, çocukluk hayali olan kuaförlüğü eğitimini aldıktan sonra, ‘ kadınsın, yapamazsın’ diyenlere kulak asmadan erkek berberliği yapmaya başladı.

Özel Haber-Sait BAYRAM

Kamera:Mevlüt BAĞIRMAZ

Gören şaşırıyor, ancak randevu alıyor

Ankara’da aldığı eğitim ve yeteneği sayesinde kısa sürede başarılı olan Akan, saç ve sakal kesiminde erkek meslektaşlarına taş çıkartıyor. Erkek berberliği yapan kadını gören müşteriler önce şaşırıyor, ancak tıraşın ardından tekrar tıraş olmak için randevu alıyor. Akan’ın hedefi, hemcinslerini erkek berberliğine yönlendirmek.

1.jpg

"Bu mesleği seviyorum"

Makas ve makineyi sevdiği için çocukluk hayali olan erkek berberlerini yaptığını ifade eden Akan, "Bu mesleği seviyorum. Sevdiğim için tercih ettim, farkındalık oluşturmak istedim. Çocukluktan gelme bir duyguyla makineyi ve makası çok seviyordum. O yüzden sevdiğim mesleği yapmak istedim. Nasıl bir erkekten kadın kuaförü oluyorsa bir kadından da erkek kuaförü olabiliyor” dedi.

2.jpg

Önce şaşırıyorlar

Kadın berber görünce müşterilerin şaşırdığını, ancak tıraş olduktan sonra tekrar tekrar tıraş olmaya geldiklerini vurgulayan Akan, "Müşteriler ilk başta farklı karşılıyorlar. Ama koltuğa oturduktan sonra memnun kalkıyorlar. Ön yargı ile başlayıp, yargılarını yıkan bir sürü insan oldu. Koltuğundan kalkıp gideni de hatırlıyorum, sonra tekrar gelen oldu. Kalkıp tıraş olamam deyip tekrar gelip tıraş olanı da gördüm. Memnuniyetlerini dile getirip, tekrar geliyor. Müşterilerle iletişim kurabiliyorum. İletişim becerilerim oldukça yüksek bunun eğitimini de aldım. Çok kitap okudum, kendimi çok geliştirdim. Konu konuyu açabiliyor, konuşacak bir sürü şey bulabiliyoruz" diye konuştu.

3.jpg

Bir ilk gerçekleştirdi

Akan, Ankara’da Erkek berberliği için eğitim aldığı Cumhur Lacin’e, Yahya Gözmek’e ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, “Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir ilki gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Çok güzel bir duygu. Geliştikçe, gördükçe daha güzel olacak. Daha iyi yerlere geleceğime herkese söz veriyorum” diye konuştu.

4.jpg

‘Ben başardım, herkes başarabilir’

Erkek berberi olmak isteyen hemcinslerini beklediğinin altını çizen Akan, “Ayrıca bu mesleği yapmak isteyen kadın arkadaşlarıma da yardımcı olmak istiyorum. Onların da bu mesleği yapmalarını istiyorum. Hatta onlara eğitim vermek istiyorum. Kendini bu alanda geliştirmek isteyenlere kapım her zaman açık olacak. Çünkü kadın isterse yapamayacağı şey yoktur. Ben başardım, herkesin de başarabileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.