VİDEO - Diyarbakır’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzeti: nardan aşı

VİDEO - Diyarbakır’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzeti: nardan aşı
 Özel Haber
Diyarbakır’ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinden olan, yiyenlerin tadına doyamadığı ‘Nardan Aşı’ kadınların bir araya gelerek kurduğu ve işlettiği Şimel’de.

Özel Haber; Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın yöresel lezzetlerinden olan ve unutulmaya yüz tutmuş olan; yiyenlerin lezzetini unutamadıkları bir yemek olan ‘Nardan Aşı’ şimdi ‘Şimel’de bu lezzeti tatmak mümkün.

nardan-asi-yapmi-1.jpgMinik köftelerin salça, soğan, baharat ile nar ekşisinin buluşmasıyla unutulmaz bir lezzetin ortaya çıktığı ‘Nardan Aşı’na servis edilirken de üzerine nar taneleri ve maydanoz da ekleniyor. Yiyenlerin damağında ekşi- tatlı karışımı bir tat ortaya çıkıyor.

nardan-asi-yapmi-2.jpgDiyarbakır’da bu yemeği ve tadı herkes bilmiyor. Ancak orta yaşın üzerinde kadınların yaptığı ya da bildiği bu yemeği ve lezzeti genç kuşaklar bilmiyor.

nardan-asi-yapmi-4.jpgKadınların aralarında dayanışma amacıyla kurdukları ‘Şimel Kadın Kooperatifi’ oluşturduğu mekân olan ‘Şimel’de; kadınlar hem üretiyorlar hem de ürettiklerinden başka yöresel yemekler de yapıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum