VİDEO - Diyarbakırlılar yeni yıl için umutsuz konuştu

VİDEO - Diyarbakırlılar yeni yıl için umutsuz konuştu
 Özel Haber
 Özel Haber
Tigris haber olarak mikrofon uzattığımız Diyarbakırlılar, her şeye rağmen 2024 yılı için barış, huzur, mutluluk dileklerini iletirken, ekonomik sıkıntıların iyileşmesi yönünde umutsuzluklarını da aktarmadan edemedi.

TİGRİS HABER - Koca bir yılı daha iyisiyle kötüsüyle geride bırakıyoruz. 2023 yılı, ekonomik sıkıntının zirve yaptığı bir yıl olarak hafızalara kazınırken, yaklaşan yeni yıl için yurttaşlarda umutsuzluk hâkim. Diyarbakırlılar, ‘Yeni yıldan beklentiniz ne’ sorusuna umutsuz yanıtlar verdi.

Tigris haber olarak mikrofon uzattığımız Diyarbakırlılar, her şeye rağmen 2024 yılı için barış, huzur, mutluluk dileklerini iletirken, ekonomik sıkıntıların iyileşmesi yönünde umutsuzluklarını da aktarmadan edemedi. Vatandaşlar, 2024 yılında ekonomik anlamda bir iyileşme olacağı yönünde umutlarının olmadığına yönelik düşüncelerini aktarırken, ‘Hiçbir beklentimiz yok’ cümlesi ortak görüş olarak yansıdı.

Diyarbakırlıların 2024 yılından yana düşünceleri şöyle;

Nihat Kılıç: Hiçbir şey beklemiyorum. Bize bir umut gösterin ki bizde umutlanalım.

Hüseyin Tiryaki: 2024’ten pek beklentim yok. 2023’ten daha beter olacak. Rabbim bu halkın yardımcısı olsun. Baştakilerin durumu iyi, halk ezilmeye devam edecek.

Samet Ercan: Para, huzur, mutluluk bekliyoruz. Herkes işini yapsın. Millet sokaklara dökülsün.

Mecit Turgay: 2024 yılında insanların daha özgür olduğu, insanların ölmediği, barışın, kardeşliğin olduğu, kimsenin hor görülmediği, herkesin daha özgür olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Özellikle Kürt halkının ve bütün dünya halklarının özgür olduğu bir yıl diliyorum. Herkes ekonomi diyor, ama savaşın olduğu bir yerde ekonomi olmaz. Savaşı durdur, savaşa harcadığın parayı ekonomiye harca, tarımda olur, sağlıkta olur her şey olur.

Ali Sait Özkan: 2024’ten hiçbir şey beklemiyorum, 2023’te zaten perişan olduk. 2024 daha beter geçecek. Kiralarımıza yüzde 200-300 zam yaptılar. İş yapamıyoruz.

İbrahim Birtane: 2024’ten beklentimiz çok yüksek, çünkü çok sıkıntılar çektik. Bu pahalılık ne olacak, beklentimiz rahatlık, rahatlığa kavuşmak. Enflasyonun düzelmesini istiyoruz. Kiralar çok pahalı artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çocuklarımıza ayıracak vaktimiz bile yok.

Hacı Çapan: Hiçbir şey beklemiyorum. Zaten ben dünyaya yetim geldim. 2 buçuk yıldır hanımda rahmet etmiş. Ben eve gidemiyorum, ben duvarlara bakıyorum duvarlar bana. Hiçbir beklentim yok.

Ali Bozkurt: 2024 yılı için huzurlu barış dolu bir yıl olmasını diliyoruz.

Salih Kaya: Akşam yatıyoruz sabah kalkıyoruz, zam gelmiş. Her şeye zam. Yaşam bitti, hayat zor. Bunu yapanlar düşünsün, halk perişan. Millet yiyecek ekmek bulamıyor. Esnaf kan ağlıyor.

Zeynep Çelebi: Öncelikle savaşların son bulmasını, insanların barış içinde yaşamasını istiyorum, herkes için sağlık diliyorum.

Ahmet Aba: 2024 yılından öncelikle ülkemiz ve dünya adına sağlık barış huzur mutluluk bekliyorum. Kendimiz içinde güzel bir hayat bekliyoruz.

Diyar Çaçan: Sağlıklı barış ve huzur dolu bir yıl olmasını bekliyorum. Fakat her ne kadar kabul etmesek de biz bir Ortadoğu ülkesiyiz. Bunun için öngörüm insanların can güvenliği ve huzuru için daha kötü bir yıl olacağı yönünde.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.