VİDEO - Diyarbakırlılara seçim beklentisini sorduk: Değişim şart

VİDEO - Diyarbakırlılara seçim beklentisini sorduk: Değişim şart
Sandık başına gitmeye sayılı günler kaldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da yurttaşlar 14 Mayıs’a kilitlendi. Seçim çalışmalarını yakından takip eden Diyarbakırlılar, “Değişim şart, 14 Mayıs yeni bir başlangıç olsun” dedi.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine çok az bir süre kaldı. Tüm Türkiye, kritik seçimlere odaklandı. 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek olan milyonlarca vatandaş, ülkenin geleceğini belirleyecek. Seçime girecek Milletvekili adayları ve partiler seçim çalışmalarına hız verirken, vatandaşlarla seçim çalışmalarını yakından takip ediyor.

Tigris Haber olarak Diyarbakırlı vatandaşlarla seçim sürecini konuştuk, beklentilerini sorduk.

Bizim rengimiz belli

Siyasi partilerin seçim çalışmalarını takip etmediğini ifade eden Süphan Vural, “Siyasi partilerin vatandaşlara dönük herhangi bir vaadini dinlemedim. Ben Yeşil Sol Parti'yi destekliyorum, partim ne derse onu yaparım. Yeşil Sol Parti bizim beklentimizi karşılıyor ama, hep engelle ve zulümle karşılaşıyor. Bu seçimde partim dışında kimseyi desteklemiyorum. Bizim rengimiz bellidir”diye konuştu.

Bir güvensizlik var

Siyasi partilere vaatlerini yerine getirmediğinden dolayı bir güvensizlik olduğunu söyleyen Kemal Süer, “Milletvekili seçimlerinde Yeşil Sol Parti'nin adaylarını destekleyeceğiz, ülkede bir değişimin olması için de Cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum. Artık bir şeylerin değişmesi lazım ve değişeceğine inanıyorum. Ülke değişim istiyor. Her şey çok güzel olacak” İfadelerini kulandı.

Hükümetin değişmesi lazım

Kötü gidişattan dolayı hükümetin değişmesi gerektiğini belirten Selim Hasan, “Ülkenin rahat bir nefes alması için bu iktidarın değişmesi lazım. Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz, çünkü en güçlü aday. Artık yirmi iki yıldır süren bu sistemin değişmesini istiyoruz” dedi.

Artık barış istiyoruz

Siyasetçilerden vatandaşların gerekli ihtiyacını karşılayamadığından dolayı şikâyetçi olduğunu ifade Ercan Aslanoğlu, “Ülkenin başına gelen kim olduysa ülke hazinesini bitirip gidiyor. İnsanlara hiç bir faydası olmuyor. Selahattin Demirtaş, cezaevine girmeden önce söylemleri ülkenin barışı için çok önemliydi. Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden yaptığı çağırıya uyarak cumhurbaşkanlık seçiminde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz. Bu iktidar yıllardır insanları kutuplaştırdı, bunun son bulmasını istiyoruz. Bu ülkeye kardeşlik, barış ve huzur gerek” diye kaydetti.

CHP ülkeye umut vaat ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin söylemlerinin ülke geleceği için önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Emin Oktay, “CHP’nin söylemleri bizim insani beklentilerimizi karşılıyor. Vaatleri bağlayıcı ve çok güzel. Ülkeye umut vaat ediyor. AKP artık bu ülkeyi yönetemiyor, yenilik lazım” dedi.

Bu ülkenin barışa ihtiyacı var

Barış taleplerinden dolayı seçimlerde Yeşil Sol Parti'yi desteklediklerini söyleyen Cahit Garipkuş, “Bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz. AKP bugüne kadar hep savaş ve ötekileştirme diliyle hareket etti, ama Kılıçdaroğlu'nun söylemleri barışçıl ve ülkenin ihtiyaçlarını karşılıyor” diye belirti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.