VİDEO - Elçi davası 9'uncu kez ertelendi

VİDEO - Elçi davası 9'uncu kez ertelendi
Sekiz yıl önce katledilen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin bugün görülen 9'uncu duruşmasında erteleme kararı verilirken, sunulan taleplerin tamamı reddedildi.

Serhat Özdemir/ Haber

Mahsum Rençber/ Kamera

TİGRİS HABER - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, 2015'te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada vurularak öldürülmesine ilişkin 3 polis memuru ile PKK mensubu firari bir kişinin yargılandığı davanın 9’uncu duruşması sabah saatlerinde Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlamıştı.

Olay yeri keşfinde sanık ve tanıkların olay yerinde bulunarak ifadelerin alınması başta olmak üzere mahkemeye sunulan bütün talepler savcı tarafından reddedilmesi istenmişti. Mahkeme ise sunulan talepleri reddederken, duruşmayı 6 Mart 2024 tarihine erteledi.

'Hiçbir hükmümüzün olmadığını bir kez daha gördük'

Duruşmanın ardından Diyarbakır Barosu açıklama yaptı. Yapılan açıklamada konuşan Baro başkanı Nahit Eren, bağımsız ve tarafsız yargıçların olmadığını ifade etti.

elci-davasi-ertlenedi-1.jpg

Eren, "Bugün bu karar açıklanınca salonda yüzlerce avukat ve baro başkanları vardı. Duruşmadan önce mahkeme heyetine şunu söyledik. Maddi gerçeğin açığa çıkması için ara karlar dışında bir karar görmedik. Bugüne kadar 8 duruşmada yapmış olduğumuz taleplerin bir kısmı yerine getiriyordu ama bu duruşmada bütün talepleri reddetti. İleriki aşmalarda dinlenecek taleplerden de vazgeçti. Mahkeme aslında çizilen senaryonun son noktasını koydular. Burada ki karar heyetin veya savcının kararı değildi. Bağımsız tarafsız yargıçlar yok, arkamızda duran bu adalet sarayında bu kararla bunu da gösterdiler.

Baro başkanı ve avukat olarak bu ülkede hiçbir hükmümüzün olmadığını bir kez daha gördük. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu davada bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ederiz. Dava 6 Mart'a ertelendi" dedi.

'Kaygılarımız gerçekleşti'

Açıklamada konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ise ilk başta yaşadıkları kaygıların gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

elci-davasi-ertlenedi-2.jpg

"Bugün itibariyle kaygılarımızın gerçekleştiğini net olarak anladık. Mahkeme bugünkü kararında delillerin sunulmasını kapatma kararını aldı. Mahkemenin kaç bileceği yer kalmadı bunu da bugün açıkça gördük verilen kararlarla. Bizler hukuk kurumlarıyız biz 6 Mart'ta da burada olacağız bütün süreçleri takip ederek."

*Video kısa süre içerisinde yüklenecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.