VİDEO - Haberimiz yayınlandı, ekipler anında müdahale etti

VİDEO - Haberimiz yayınlandı, ekipler anında müdahale etti
Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin en işlek caddesindeki parke taşlarda oluşan ve sürücülere zor anlar yaşatan çukur’la ilgili yaptığımız haberden sonra Büyükşehir Belediye ekipleri müdahale etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin en işlek caddesindeki parke taşlarda oluşan ve sürücülere zor anlar yaşatan çukur’la ilgili yaptığımız haberden sonra Büyükşehir Belediye ekipleri müdahale etti. Ekipler, esnafların bir ağacın altında toplayarak koruma altına aldığı parke taşlarla yoldaki çukuru kapattı. Esnaflar Tigris Haber ve Belediye ekiplerine teşekkür etti.

mardin-kapi-cukur-onarim-5.jpegTarihi Sur ilçesinin Balıkçılar başı ile Mardin kapı güzergâhının Deva hamamı kesiminde parke taşlı yolda oluşan ve sürücülere zor anlar yaşattığı gibi araç geçişlerinde taş fırladığı için esnafları da tedirgin eden çukur’la ilgili Tigris’te yer alan haber üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

mardin-kapi-cukur-onarim-4.jpegTigris’te yer alan haberden 2,5 saat sonra çukur’un olduğu yere malzeme yüklü bir kamyonetle giden Büyükşehir belediyesi yol yapım ve bakım ekibi, çukurun etrafına güvenliği sağlamak için dubalar koyduktan sonra çalışmaya başladı. Ekipler, esnafların bir ağacın altında korumaya aldığı bazalt parke taşlarını tekrardan çukura dizerek 1 saatlik çalışma ile kapattı. Taşların birbirini tutması için konulan harç kuruyana kadar araçların üzerinden geçmemesi içinde önlem alındı.

mardin-kapi-cukur-onarim-7.jpegGevşeyen diğer taşlarda sıklaştırıldı

Belediye ekibinin çukuru kapattığını gören bazı esnaflar işyerlerinin önündeki kaldırımdan kalkan bazı taşlarında sağlamlaştırılmasını istedi. Ekipler esnafların talebi üzerine buralara da müdahale ederek sorunu kısa sürede giderdi. Ana yoldaki çukurun kapatılması üzerine sürücüler rahat nefes alırken, esnaflarda çukura giren araçların tekerinden taş fırlayacak endişesinden kurtulmuş oldu.

mardin-kapi-cukur-onarim-2.jpegTigris haber ve belediye’ye teşekkür

Tigris Gazetesi’ne yaptığı haberden, Belediye Ekiplerine ise çukur’u kapattıkları için teşekkür eden esnaflar, “Yaklaşık 4 aydır bu çukur sürücülere zor anlar yaşatıyordu. Çukurdan kaçmaya çalışan araçlar neredeyse kaldırıma çıkıyordu, bazısı ise mecburen çukura vuruyordu. Hızla çukura giren araçların tekerinden kaldırımlara zaman zaman taş fırlıyordu. Tigris sorunu haber yapınca Büyükşehir belediyesi sağolsun anında ekip gönderdi ve bu sorunu giderdi. Tigris haber ve Belediye’ye teşekkür ediyoruz” dediler.

mardin-kapi-cukur-onarim-8.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum