VİDEO - Hasarlı binayı yıktılar, alt yapıya hasar verip ortadan kayboldular

VİDEO - Hasarlı binayı yıktılar, alt yapıya hasar verip ortadan kayboldular
Diyarbakır Bağlar ilçesinde yıkımı gerçekleştirilen ağır hasarlı binalardaki düzensiz çalışma, çevredeki binaları ve çevre sakinlerini tedirgin ediyor.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Bağlar ilçesinde yıkımı gerçekleştirilen ağır hasarlı binalardaki düzensiz çalışma, çevredeki binaları ve çevre sakinlerini tedirgin ediyor. Bu arada, düzensiz çalışmalar nedeniyle alt yapılar zarar görürken, bazı bölgelerde doğalgaz sorunu yaşanıyor.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 1'i boş 7 bina yıkıldı. Kentte 419 yurttaş enkaz altında kalarak, hayatını kaybetti. Hasarlı binaların yıkımı bazı bölgelerde sürerken, bazı binalar ise tehlike saçmaya devam ediyor. Depremin ardından kentte yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde, 3 bin 252 binanın ağır hasarlı, 2 bin 828’nin orta hasarlı, 32 bin 652 binanın ise az hasarlı olduğu kaydedildi. Depremin 7 ayı geride kalsa da sorunlar, hala devam ediyor.

hasarli-binayi-yiktilar-alt-yapiya-hasar-verip-kactilar-3.jpeg‘Alt yapıyı hasarlı bıraktılar’

Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi 1060 sokakta 5 Ağustos'ta 8 katlı iki ayrı ağır hasarlı binanın yıkım çalışması başlatıldı. Sorunlu başlayan yıkımda ise iş makinelerinin bozulması nedeniyle bina günlerce yıkılamamıştı. Yıkımın gerçekleşmesiyle alt yapıda hasar gördü. 5 Eylül günü yıkımın tamamlanmasının ardından yüklenici firma iş makineleri bölgeden çekti, alanı terk etti. Çevre bina sakinleri ise, molozlar nedeniyle evlerine girmekte sorun yaşarken, alt yapı hasarlı bir şekilde günlerce kaldı. İddialara göre çevre sakinlerinin aradığı yükleyici firma, operatörlerin kendilerinin oradan çıktıklarını ve yapabilecekleri bir şey olmadığını ifade etti. Günlerdir yaşanan doğalgaz sorunu ise hala devam ediyor. Vatandaşlar, doğalgaz yetkililerini arayarak, yaşananları aktardı. Günlerdir doğalgaz nedeniyle evlerinde mağdur olan vatandaşlar, hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini, sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

hasarli-binayi-yiktilar-alt-yapiya-hasar-verip-kactilar-1.jpeg

‘Banyo yapamıyoruz’

Bina sakinlerinden Hatip Taş, sorunlu geçen yıkımın ardından alt yapıya zarar verildiğini, doğalgaz olmadığı için banyo bile yapamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi;

“Yan binamıza yıkım kararı verilmişti. Yıkım çok ağır sürdü. Yıkım sırasında ise alt yapı ve doğalgaza zarar verildi. Doğalgaz firmasına müracaatta bulunduk. Molozlar orada olduğu sürece yapmayacağız. Özel şirketler ise 35 bin lira ücret talep ettiler. Doğalgaz firması ayrıca kutusu içinde para talep etti. Yıkım ihalesini alanların sözleşme maddelerinde ‘çevreye mal ve can zararı verilirse karşılığını verecektir’ ibaresi var. Maalesef bırakıp kaçtılar. Benim annem yatalaktır. Banyo yapamıyoruz. Önümüz kış bu durumu nasıl halledeceğiz? Yetkililere başvurduğumuz da herkes bir birine yönlendiriyor. Başka bir konu olduğunda anında oradalar, mağduriyet olunca kimseyi bulamıyoruz. Bir an önce çözüm bulunsun” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum