VİDEO - Kardeş Türküler, Diyarbakırlı sevenleriyle buluştu

VİDEO - Kardeş Türküler, Diyarbakırlı sevenleriyle buluştu
 Özel Haber
Diyarbakır'a gelen ünlü Kardeş Türküler Grubu, dün akşam Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde hayranlarıyla buluştu. Salonu dolduran Diyarbakırlı müzikseverler, gece geç saatlere kadar Kardeş Türkülerin seslendiği türkülere eşlik ederek, halay çekti.

Özel Haber Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Sezai Karakoç Kültür Merkezi'ni tıka basa dolduran müzikseverler, Kardeş Türküler Grubu'nun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla coştu.

kardes-turkuler-1.jpgKürtçe ve Türkçe başta olmak üzere birden fazla dilde söylenen şarkılara müzikseverlerin de eşlik ettiği gözlendi. Müzikseverler hareketli parçalarda ayağa kalkarak, yâda koridorlarda el ele tutuşarak çektikleri halaylarla geceye renk kattı.

kardes-turkuler-7.jpg

"İstanbul'da Kürtçe müzik yapacak mekân bulamıyoruz"

Kardeş Türküler Grubu solistleri Feryal Öney ve Vedat Yıldırım, konser sonrası Tigris Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'de Kürtçe müzik yapmanın zorluklarından yakınan Öney ve Yıldırım, "Bazen yasaklar olabiliyor. Yasaklanmanın dışında esas olarak konser yapma imkânımız da kalmadı. İstanbul’da Kürtçe müzik yapmak için mekân bulamıyoruz.

kardes-turkuler-4.jpg

Taksim’de çok sayıda mekân vardı, kimi ekonomik kimisi siyasi nedenlerle neredeyse hepsi kapandı. Belki Diyarbakır’da bu durum müzik piyasasını etkilemez ancak İstanbul gibi bir yerde müziğimiz etkileniyor. Ve istediğimiz şekilde sanatımızı icra edemiyoruz" şeklinde beyanda bulundu.

kardes-turkuler-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.