VİDEO - Kuş Evindeki yangında yüzlerce kuş telef oldu

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki bir çarşının çatı katında yangın çıktı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi sonucu söndürülen yangında çok sayıda güvercin telef oldu. Yangının elektrik tesisatından kaynaklandığı öğrenildi.

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre; yangın bugün sabah saatlerde Sur ilçesinde Dabanoğlu Mahallesindeki Modern Çarşının çatı katındaki Kuş Evlerinde çıktı. Alevler, otelin çeşitli bölümlerine hızla yayılarak büyük bir tehlike oluşturdu. İtfaiye ekipleri, olay yerine hızla intikal ederek yangına müdahale etti. Ancak, yangının hızla büyümesi nedeniyle söndürme çalışmaları zorlu bir süreç haline geldi.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında, çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekipleri büyük bir gayretle çalıştı. Ancak, yangın sonucunda çok sayıda güvercin telef oldu. Olayda insan kaybı yaşanmazken, Güvercin Evinin büyük zarar gördüğü bildirildi.

Güvercin Oteli olarak biliniyor

Güvercin Oteli, Diyarbakır’ın simgelerinden biri olarak biliniyordu. Şehrin kültürel mirasına önemli bir katkı sunan ve yüzlerce güvercine ev sahipliği yapan bu yapının yanması üzüntüyle karşılandı. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.