VİDEO - Mezopotamya Kuyumculuk fuarı başladı

VİDEO - Mezopotamya Kuyumculuk fuarı başladı
Diyarbakır'da 7'ncisi düzenlenen Mezopotamya Kuyumculuk Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da 7'ncisi düzenlenen Mezopotamya Kuyumculuk Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı'nın açılışı yapıldı. 5 Kasım tarihine kadar açık kalacak olan fuarın açılışında konuşan Vali Ali İhsan Su, bu tür etkinliklerin huzur nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

mezopotanmya-kuyumculuk-9.jpegStart Fuarcılık organizasyonu ile Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası’nın desteğiyle başlayan fuara, Vali Ali İhsan Su, Darphane ve damga matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda katılımcıyla başladı. Fuara 50'nin üzerinde kuyumcu firması katıldı. Altın işlemeli ayakkabılar, altın tespihler, zerzevandan çıkarılan altın motiflerinin işlendiği takılar, altın işlemeli biberon ve emzik, fuarda dikkat çeken ürünler arasında yer aldı. Fuar 02-05 Kasım tarihleri arasında saçık kalacak.

mezopotanmya-kuyumculuk-8.jpeg

'Huzurun getirdiği gelişmeler'

Açılışta konuşan Vali Ali İhsan Su, kentin huzura kavuşmasıyla fuar ve festivallerin arttığını söyleyerek, "İlimizde huzur getirdiği gelişmelerdir. Festivaller ve fuarlar bu huzurun getirdiği etkinliklerdir. Yurt dışı ve yurt içinden gelen katılımcılarımız var. Zenginli, güç kuvvet kaynağı altındır. Tarih boyunca zenginlik güç Altınla ifade edilmiştir. Altın kelimesini değer verdiğimiz her şeye kullanıyoruz.

mezopotanmya-kuyumculuk-2.jpeg

'18 ton kapasiteye ulaşacağız'

Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ise, yılbaşından itibaren Türkiye'de bütün kuyumcuların ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanacağını ifade ederek, şunları söyledi; “Yılbaşından itibaren tek vardiyada 6 ton kapasiteye geçiyoruz. 3 vardiyaya geçilecek ve böylece 18 ton kapasiteye ulaşacağız. Bütün kuyumcuların ihtiyaçlarını karşılamış olacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.