VİDEO - Ne Deprem Nede Patlama onları hayattan küstüremedi

VİDEO - Ne Deprem Nede Patlama onları hayattan küstüremedi
Türkiye Büyükler-Para Karate-Veteranlar-İşitme Engelliler Karate Şampiyonasında Para Karate Kategorisinde yarışan Ampute edilen 4 sporcu ilk katıldıkları Türkiye Şampiyonasında Türkiye İkinciliği elde etti.

Özel Şehmus Kızılaslan

Ankara’da yapılan Türkiye Karate Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Ankara Karate il Temsilciliğinin organize ettiği, Türkiye Büyükler-Para Karate-Veteranlar-İşitme Engelliler Karate Şampiyonasında Para Karate Kategorisinde yarışan Ampute edilen 4 sporcu ilk katıldıkları Türkiye Şampiyonasında Türkiye İkinciliği elde etti.

ne-deprem-nede-patlama-1.jpg

6 Şubat Adıyaman Depreminde enkaz altında çıkartılan, Songül Göksu’nun ve Diyarbakır’da 3’ncü sanayide Sanayi tüpünün patlaması sonuncunda el ve ayaklarından Ampute edilen Muharrem Kavala, başarıları ile göz doldurdu.

ne-deprem-nede-patlama-2.jpg

Ankara’da devam etmekte olan, Türkiye Büyükler-Para Karate-Veteranlar-İşitme Engelliler Karate Şampiyonasında Diyarbakır Yurdum spor adına “Para Karate” Kategorisinde yarışan Muharrem Kavala, Kata dalında ilk katıldığı Türkiye Şampiyonasında Türkiye Üçüncülüğü elde ederek büyük azmin zaferini Diyarbakır’a yaşattı.

ne-deprem-nede-patlama-3.jpg

24 Mart 2022 yılında 3. Sanayi Sitesi'nde bulunan bir oto tamir atölyesinde Oksijen tüpünün patlaması sonuncunda Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Muharrem Kavala’nın bir eli ve bir ayağı Ampute edildi. Kavala önce yüzme, sonrada Karate branşında Kata dalında yurdum spor kulübü antrenörü Mehmet Yazar nezaretine çalışmalara başladı. Muharrem Kavala’nın büyük çalışma azim ve hırsı ona Türkiye Para Karate üçüncülüğünü kazandırdı.

ne-deprem-nede-patlama-4.jpg

Depremzede sporcular Türkiye Dereceleri kazandı

6 Şubat Adıyaman ve Hatay bölgelerinde yaşanan depremin ardından engellilik durumuyla karşı karşıya kalan Songül Göksu, Amir Ahmedi ve Songül Dirlik tedavi görmek için gittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde bir taraftan tedavi süreçlerine devam ederken, bir taraftan da “Para-Karate” branşında Karate sporuna başladılar.

Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Karate Federasyonu’nun destekleriyle gerçekleştirilen “Sporla Sarıl Hayata” projesi kapsamında Karate çalışmalarına başlayarak, Bir yandan Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri yatılı olarak devam eden Depremzede sporcular, öte yandan karate antrenmanlarına ara vermeden sürdürmeye başlayan, sporcular Ankarada yapılan ve halen sürmekte olan, Para-karate Türkiye Şampiyonası’nda AdıyamlıSongül Göksu ikinci, Amir Ahmedi ikinci ve Hataylı Songül Dirlik ise Türkiye üçüncüsü olarak 7 ay önce kurdukları hayallerini gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.