VİDEO - Newroz ‘yas öfkesiyle’ kutlanacak

VİDEO - Newroz ‘yas öfkesiyle’ kutlanacak
Newroz kutlamalarını organize edecek siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle açıklama yapan HDP’li Berdan Öztürk, “2023 Newroz programlarının depremde yaşamını yitirenlere adayacak, bu yıkımın yası ve öfkesiyle alanlarda olacağız” dedi.

Salih Yeşil-Mahsum Kara

TİGRİS HABER - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Birleşik Kadın Platformu, İnsan ve Özgürlük Partisi (PÎA) Mehmet Kamaç, Kürdistan Komünist Partisi’nin (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T)Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş,Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Meclis üyesi Ali Haydar, Azadî Hareketi Cemal Satı bu yılki Newroz kutlamalarına ilişkin hazırladıkları deklarasyonu düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu. Açıklamada, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Bu yıl depremin acısıyla karşılıyoruz. Bu yıl Newroz programını depremde yaşamını yitirenlere adıyoruz” dedi.

Bölgede 43 merkezde kutlanacak

Bölgede 43 merkezde Newroz kutlamaları gerçekleştireceklerini açıklayan Aydeniz, ilk Newroz ateşinin Şemdinli’de yakılacağını aktararak, 17 ve 18 Mart’ta depremde yaşamını yitirenler için anma etkinlikleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

newroz-2.jpg

‘Yıkımın büyük olmasının sebebi AKP-MHP’dir’

Ortak deklarasyonu açıklayan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, depremin ağır etkilerine dikkati çekerek, bu süreçte dayanışmaya büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Depremdeki tahribat ve can kaybından dolayı iktidarı suçlayan Öztürk, “Depremin sebep olduğu yıkımın bu kadar ağır olmasının en büyük sebebi, hantal, bürokratik ve baskıcı modeli özerk ve yerinden yönetimlere tercih eden ve bugün AKP-MHP faşizminde vücuda gelmiş olan merkezi ve otoriter devlet anlayışıdır” diye konuştu.

‘Yıkımın yası ve öfkesiyle alanlarda olacağız’

“2023 Newrozu’nu aynı zamanda önümüzdeki seçimde mevcut iktidarı alaşağı etmenin müjdesi olarak görüyoruz” diyen Öztürk, “2023 Newroz programlarının depremde yaşamını yitiren insanlarımıza adayacak, bu yıkımın büyük yası ve öfkesiyle alanlarda olacağız” diye ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.