VİDEO - OSB Başkanı Fidan: "Diyarbakır’a gelin elemanı biz bulalım"

VİDEO - OSB Başkanı Fidan: "Diyarbakır’a gelin elemanı biz bulalım"
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, Batılı yatırımcılara çağrıda bulundu. Fidan, “Onlar yatırım yapsınlar elemanları biz bulalım. Onlar yatırım yapsınlar fabrika için ilk kazmayı biz vuralım” dedi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 1996 yılında ilk arsa tahsisleri yapılan OSB, şuan 12 bin kişiyi istihdam ediyor. 300 fabrika ile kent sanayisini ayakta tutan Diyarbakır OSB’den dünyanın birçok ülkesine ihracat yapılıyor. Amerika’dan, Afrika’ya geniş bir ihracat yelpazesine sahip OSB’nin 4 parselinde arsalar doldu. Diyarbakır Valiliği’nin de girişimiyle 5’inci parsel için arsa çalışmaları sürüyor.

‘Sermaye göçü tersine döndü’

Tigris Haber’e konuşan OSB Başkanı Mustafa Fidan, ihracatın önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyledi. Kentte 1990’lı yıllarda başlayan sermaye göçünün tersine döndüğünü belirten Fidan, “Sermaye göçü tersine döndü. Diyarbakır OSB’de tüm arsalarımız bitti. 5’inci etapla ilgili çalışmalar yapıyoruz. En kısa zamanda onu çözüp yeni yatırımcılara yer açmayı düşünüyoruz. Artık bana Türkiye’nin en güvenli şehri Diyarbakır. Güvenlik konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Diyarbakır Türkiye’nin en güvenli ve en huzurlu şehri” dedi.

fidan-tigris.jpg

OSB Başkanı Mustafa Fidan

‘İş gücü sıkıntısı yok’

Kentte 1 milyon civarında genç nüfus olduğunu, bunun iş gücü konusunda önemli bir avantaj olduğunu belirten Fidan,”Teşviklerin olmasından dolayı yatırımlar arttı. Burada daha önce yatırım az olduğu için kalifiye eleman sıkıntısı var. Ama bundan sonra Diyarbakır Tekstil üssü olacak. Orada eleman yetişmesi kolay oluyor. İşsizlik seviyesini minimum seviyeye indireceğiz” diye konuştu.

Batılı yatırımcıya çağrı

Kente yatırım yapmaları için Batılı yatırımcıya çağrı yapan Mustafa Fidan, şunları söyledi: “Eleman sıkıntısı yok. Onlar yatırım yapsınlar elemanları biz eleman bulalım. Onlar yatırım yapsınlar fabrika için ilk kazmayı biz vuralım” dedi. Hükümete de çağrı yapan Fidan, bölgede yatırım yapan kişilere doğalgaz ve elektrik indirimi uygulanmasını, KDV muafiyeti getirilmesini istedi.

‘Küçülmeye giden yok’

Maliyetler artmasına rağmen, Diyarbakır OSB’de küçülmeye giden fabrika olmadığına işaret eden Mustafa Fidan şunları söyledi: “Şuan itibariyle küçülmeye giden, eleman çıkaran yok. Tam tersine bekleyen arsa talebi var. Eskiden ekspertiz değerlerimiz düşük çıkıyordu, ama bu sorun halledildi. Bu aştık. KGF konusunda sıkıntı var. KGF birinci paket dağıtıldı, ikinci bir paket daha gelecek. Temennimiz desteğin daha da artmasıdır.”

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum