VİDEO - Polis servis aracı saldırısına 3 tutuklama

VİDEO - Polis servis aracı saldırısına 3 tutuklama
Diyarbakır'da geçen yıl çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen ve 8'i polis memuru 9 kişinin yaralandığı saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 16 Aralık 2022'de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen saldırı ile ilgili soruşturması çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 22 Kasım'da düzenlenen operasyonda, şüpheliler N.D, M.D, F.D, U.A, Z.A. ve Ö.A. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.D., U.A. ve Ö.A. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden D.S. de gözaltına alındığı İstanbul'da ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır-Mardin karayolu Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkiinde 16 Aralık 2022'de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmış, saldırıda 8'i polis memuru 9 kişi yaralanmıştı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde saldırı ile ilgili 6'sı tutuklu 8 sanığın yargılanmasına 13 Temmuz'da başlanmıştı. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.