VİDEO - Spor aletleri bozuk, kauçuklar paramparça

VİDEO - Spor aletleri bozuk, kauçuklar paramparça
 Özel Haber
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Atatürk stadyumunun yerine yapılan ve 5 ay önce vatandaşın hizmetine açılan Yenişehir Millet Bahçesindeki tahribat görenleri şaşırtıyor.

Ramazan Yavuz -ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Millet bahçesinde insanların spor yapabilmesi için konulan aletlerin bazısı şimdiden bozulmuş ve çalışmıyor.

Spor aletlerinin bulunduğu alanda ve çok amaçlı etkinlik alanına döşenmiş kauçuklar paramparça olmuş. Yürüyüş yolundaki boyalar ise solmuş, bitkilerin bulunduğu bazı yerler ise çorak duruma dönüşmüş. Bazalt adım taşlarıyla yapılmış yaya yolu ise insanları sıkıntıya sokuyor.

millet-bahcesi-rezalet-1.jpeg

Bebek arabalarıyla bu yollarda hareket etmek çok zor. Engelli ve yaşlının yürümesi ise adeta imkânsız gibi. Vatandaşlar geceleri ışıklandırma sorunu da bulunduğunu ve bahçede içki içenlerden ailelerin rahatsız olduğunu dile getiriyor. Vatandaşlar, sorunların çözümü için başta CİMER olmak üzere yetkililere başvurmuş ancak sonuç alamamış.

5 ayda bu hale geldi

Yenişehir ilçesinde bulunan ve 2016 yılında yıkılan 56 yıllık Atatürk stadyumunun yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla TOKİ tarafından Yenişehir Millet Bahçesi yapılması vatandaşın takdirini toplamıştı. 2023 Kasım ayında tamamlanarak vatandaşın hizmetine açıldıktan sonra Yenişehir ve Kooperatifler mahallelerinde oturan vatandaşların nefes alacağı en önemli alanlardan biri haline gelen 55 dönüm büyüklüğündeki Yenişehir Millet Bahçesinde 5 aylık sürede yaşanan tahribat görenleri şaşırtıyor. Vatandaşların çağrısı üzerine gittiğim Millet Bahçesinde gezerken vatandaşlar gibi bende şaşırdım. Bu kadar kısa sürede bu kadar tahribatın olması hayret verici.

millet-bahcesi-rezalet-7.jpeg

2 ay öncede bu bahçeyi gezmiştim. Su bitkileri havuzunun yanında bulunan “Dikkat elektrik çarpma riski var” tabelaları dikkatimi çekmiş ve haberini de yapmıştım. Günümüze gelirsek, açıkçası bahçenin birçok yeri berbat halde diyebilirim. Bisiklet ve koşu parkurundaki mavi boya artık nasıl bir kalitedeyse solmuş ve beton ortaya çıkmış. Bu yolda giderken sanki harita üzerinde yürüyormuş hissine kapılıyorsunuz. Çok amaçlı etkinlik alanında parçalanarak darmadağın olmuş kauçuk parçalarının arasında çocuklar top oynamaya çalışıyordu. Alanda oldukça ince olan kauçuktan kopan kocaman parçalar sağa sola atılmış ve alttaki beton ortaya çıkmıştı.

millet-bahcesi-rezalet-4.jpeg

Sonra spor aletlerinin bulunduğu Kültür ve fizik alanına gittim. Maşallah burası da aynı durumda. Yerdeki kauçuklar parçalanmış. Spor aletlerinin ise bir çoğu şimdiden çalışmıyor, yani bozulmuş. Yenişehir Millet Bahçesi’nin üzerinden henüz bir kış geçmemesine rağmen kauçukların parçalanması, spor aletlerinin bozulması, bisiklet ve koşu yolundaki boyanın solması, süs bitkilerinin bulunduğu bazı yerlerin çoraklaşması hayret verici. Ben bu kadar kısa sürede bu kadar tahrip olan bir park görmedim.

“Bahçe iyi, ancak denetlenmiyor”

millet-bahcesi-rezalet-13.jpeg

Kooperatifler mahallesi sakinlerinden Paşa Akdoğan, yıkılan stadyumun yerinde ilk önce AVM yapılmasının planlandığını ancak Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği mitingde stadyum arazisine millet bahçesi yapılacağını söylemesinden sonra projenin değiştirildiğini söyledi. Akdoğan, “AVM yapımı iptal edilerek Millet Bahçesi yapılması güzel oldu. Onlara teşekkür ediyoruz. Bu millet bahçesine bu kadar para yatırıldı, neden sorumlular burayı denetleyemedi? Spor aletlerine bakın hiçbiri çalışmıyor. Kauçuklar parçalanmış” dedi.

“Betonda yürümek için 5-6 bin liralık ayakkabı nasıl alalım”

millet-bahcesi-rezalet-6.jpeg

Millet bahçesindeki sorunlar ve eksiklikler için Yenişehir Kaymakamı’nı bazı mahalle sakinleriyle birlikte ziyaret ettiklerini belirten Paşa Akdoğan, “Biz millet bahçesindeki sorunlar ve eksiklikler için Yenişehir Kaymakamlığına gittik. Millet bahçesi Büyükşehir Belediyesi park ve bahçelere bağlıdır. Ancak bahçe Yenişehir’dedir. Dedik spor aletleri çalışmıyor bozuk, yürüyüş bandı yok. Kauçuklar parçalanmış. Kaymakam bey de espri mahiyetinde ‘doğrudur. Yürüyüş bandı olmayabilir. Yeni ayakkabılar çıkmış. Altları 5 santim kalınlığındadır. Yürüdüğün zaman betonu hissetmiyorsun’ dedi. Bizde güldük ve dedik bu ayakkabılar 5-6 bin liradır. Buraya yürüyüşe gelen ya sağlık problemi vardır, ya rahatsızdır. Ya da mağdur insanlardır. Zaten bu kadar parası olan ve bir ayakkabıya 5-6 bin lira verebilen adam gider lüks spor salonlarında ihtiyacını karşılar. Kendisi de ilgileneceğini söyledi. Bu aletlerimizi gözden geçirsinler, yürüyüş yolunu düzenlesinler ve özellikle gençlerimizi uyuşturucu tacirlerinden kurtarmak için parkın güvenlik ihtiyacını eleman atayarak karşılasınlar istiyoruz. Burada güvenlik olursa çocuklarımızın uyuşturucu tacirlerinin eline düşmesi de engellenmiş olur” dedi.

Cimer’e de başvurmuşlar

millet-bahcesi-rezalet-14.jpeg

Yenişehir Kaymakamını ziyaretten bir sonuç alamayınca bu kez CİMER’e başvurduklarını dile getiren Paşa Akdoğan, “semt sakinleri olarak imza topladık ve CİMER’ başvurarak sorunlarımızı ilettik. Sayın Cumhurbaşkanına da yazdık. CİMER sorunlarımızın yetkili kurumlara iletildiğini söyledi. Ancak şimdiye kadar bir sonuç yok. Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Herkes ‘biz Diyarbakır sevdalısıyız. Ben başkan olunca her şeyi yaparım’diyor. Tramvaylardan, metrolardan bahsediyorlar. Hele önce bu sorunları bir çözsünler. Nefes alalım. Nefes alamıyoruz, yürüyemiyoruz. “ diye konuştu.

“En ucuz kauçuğu döşemişler”

millet-bahcesi-rezalet-8.jpeg

Bir dokun bin ah işit gibi ha bire sorunlarını aktaran Paşa Akdoğan, Millet Bahçesinde spor aletlerinin bulunduğu yere ve çok amaçlı kullanım alanına döşenen kauçukların çok kalitesiz olduğunu ve bu nedenle parçalandığını da kaydederek, “döşedikleri kauçuklarda en adi kauçuklardır. Beş para etmeyen kauçuklardır. Bu kauçuğun kalınlığı bir santim bile yok. Yürüyüş yolunda yaptıkları boya o kadar ucuzbir boyadır ki ilk yağmurda hepsi silinip gitti. Bu kauçukların en az 5 sene ömürleri olması gerekiyor. Burası açılalı henüz bir sene olmadı. Bir kış üzerinden geçmedi. Kauçuk denen bir şey kalmamış” dedi.

Bazalt adım taşla yapılmış yaya yolundaki eziyet

millet-bahcesi-rezalet-2.jpeg

Paşa Akdoğan ile görüştükten bir gün sonra detay fotoğraf ve görüntüler için tekrardan Yenişehir Millet Bahçesine gittim. Bahçede gezip fotoğraf çekerken, orta yaşlı bir vatandaş bebek arabasıyla getirdiği çocuğunu gezdirmeye çalışıyordu. Bebek arabası bazalt adım taşlarıyla yapılmış yaya yolunu bir türlü geçemiyordu. İsminin Tamer Bağkesen olduğunu öğrendiğim vatandaş bebek arabasının tekerleklerini ha bire kesme taşların arasından kurtarmaya ve hareket ettirmeye çalışıyordu. Tam bir eziyet yani.

Özürlülerin bu yolda gezmesi çok zor

Fotoğraf çektiğimi görünce yanımda durdu. Ayaküstü yaptığımız sohbette o da bahçedeki olumsuzluklardan yakındı. Bahçenin büyük bölümünde vatandaşlar için yapılan ve bazalt adım taşlarıyla döşenmiş yaya yollarının insanlara eziyet verdiğini dile getiren Tamer Bağkesen, “buraya döşenen taşlar arasında derin büyük boşluklar var. Bebek arabasıyla burada gitmek çok zor. Tekerlekler gördüğünüz gibi hareket etmiyor ve bu boşluklara giriyor. Çocuk parkında da büyük sıkıntı var” dedi.

millet-bahcesi-rezalet-15.jpeg

Hakikaten insan burada yürümekte zorlanıyor. İnsanın ayağı ha bire bu kesme taşlar arasındaki boşluğa takılıyor, düşmemek için gayret ediyor. Engelli bir vatandaşın, hele gözleri görmeyen birinin burada yürümesi mümkün değil. Anında yere düşer. Yağmur yağdığında ise bu taşların arasındaki boşluklar suyla doluyor, oluşan çamur ortamı kirletiyor ve yürümek daha da zorlaşıyor.

“Aydınlatma zayıf, bahçede içki içenlerden rahatsızız”

Son olarak geceleri millet bahçesinin aydınlatma sorunu bulunduğunu ve bahçenin farklı yerlerinde içki içenlerden de yakınan Tamer Bağkesen, “Belediye’ye telefonla şikayette bulundum. Polisi aramamı istediler. Polisi aradım. Polis bana ‘içki içenler orda olduğunda bize telefon açın. İçki içerken gelip bulmamız lazım’ dediler. Bu bahçede mutlaka güvenlik görevlilerinin 24 saat bulunması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum