VİDEO - Sur Kültür Yolu Festival hazırlıkları başladı

VİDEO - Sur Kültür Yolu Festival hazırlıkları başladı
Diyarbakır'da 14-22 Ekim tarihlerinde İkincisi düzenlenecek olan Sur Kültür Yolu Festivali, hazırlıkları başladı. Konserler için Dağ kapı meydanında platform kurulumu devam ediyor.

Serhat Özdemir

Diyarbakır'da ikincisi düzenlenecek Sur Kültür Yolu Festivali 14 - 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. 2022 yılında düzenlenen ve ilk olan festivale, 2 bin sanatçının ve 10 binlerin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl 2'cisi düzenlenecek festivale ise yoğun ilgi beklenirken, bazı vatandaşlar Diyarbakır'a özgü etkinliklerin olmamasını gerekçe göstererek gitmeyeceklerini belirtti.

festival-haizrliklari-basladi-4.jpeg

Yüzlerce etkinliğin düzenleneceği festival hazırlıkları başlarken, sanatçıların sahne alacağı Dağkapı meydanında dev platform kurulmaya başlandı. Festivale ilişkin afiş ve pankartlar şehrin birçok noktasına asıldı.

festival-haizrliklari-basladi-5.jpeg

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen festivalde, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşiden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik gerçekleştirilecek. Dağkapı Meydanı’nda düzenlenecek festivalde, Ferhat Göçer, Alişan, Murat Dalkılıç, Bengü, Oğuzhan Koç’un aralarında olduğu dokuz sanatçı ücretsiz konser verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.