"Sur’da Devran" filmi vizyona giriyor

"Sur’da Devran" filmi vizyona giriyor
Diyarbakır’da çekimi gerçekleştirilen ‘’Sur’da Devran’’ filmi 13 Ekimde vizyona giriyor.

Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Haşim Aydemir’in yönetmenliğini yaptığı, Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Kırık ve Yüksel İnal gibi usta oyuncuların da yer aldığı ‘’Sur’da Devran’’ filmi 13 ekimde ilk gösterimini yapacak.

Haşim Aydemir’in 1990’lı yıllarda Diyarbakır Sur’da yaşayan 3 gencin hikâyesini anlatan "Sur’da Devran" filmi, 13 Ekimde izleyici ile buluşacak. Filmin senaristi Sabahat Altıparmakoğlu olmakla birlikte Murat Türk’ün hikâyesinden beyaz perdeye uyarlandı.

Uzun yıllardır cezaevinde tutulan Murat Türk’ün hikâyesinden uyarlanan "Sur’da Devran" filminin senaryolaşma sürecini Duvar Gazetesi’nden Mahir Fırat Fidan’a anlatan Altıparmakoğlu, süreci şöyle anlattı: "Murat Türk’ün 'Köprüdeki Düşman' adlı öykü kitabında birbiriyle bağlı üç güvercin öyküsü vardır. Okuyanlar bilir; Diyarbakır’a özgü Kürtçe ve Türkçe ile dillenen, güldüren, ağlatan, aşinalığı ile sıcacık saran öykülerdir bunlar. Filmin senaryosunu bu öykülerden uyarladık. Öyküler ile senaryo, karşılaştırmanın hangi açıdan yapıldığına bağlı olarak hem benzer hem de farklı. Senaryoya bir aşk hikâyesi ekledik ve o hikâyenin kendi dinamikleri oluştu. Değişiklikler yapmamızda kendi tercihlerimizin yanı sıra koşulların ve imkânlarımızın da etkileri oldu" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum