VİDEO - Tanrıkulu, Mumcu ve Okkan’ı andı, kayyımı topa tuttu

VİDEO - Tanrıkulu, Mumcu ve Okkan’ı andı, kayyımı topa tuttu
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de DEM Parti grup önerisi üzerine konuştu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de DEM Parti grup önerisi üzerine konuştu. Tanrıkulu, konuşmasında Uğur Mumcu ve Gaffar Okkanı andı, kayyım yönetiminin uygulamalarını anlattı, yapılan yolsuzlukları belgeleri ile gösterdi.

Tanrıkulu, Mumcu ve Okan ile ilgi şunları söyledi;

“Öncelikle, otuz bir yıl önce bugün katledilen araştırmacı, yazar, gazeteci ve hukukçu büyüğümüz Uğur Mumcu'yu saygı ve sevgiyle anıyorum. Kendisi siyasal bir cinayete kurban gitti ve duvardan tuğla çekilmediği için de cinayet bugüne kadar aydınlatılamadı. Yine, yirmi üç yıl önce bugün Diyarbakır'da katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ı da burada saygıyla anıyorum.

Kendisi Diyarbakır'da JİTEM tarafından gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlere ve zorla kaybedilmelere aldığı tutumla biliniyordu. Bu nedenle hedef haline getirildi ve Hizbul-Kontra tarafından Diyarbakır'da katledildi, kendisi de dostumuzdu, onu da burada bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyorum.”

Kayyumlar talan ediyor

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kayyım yönetimleri ile ilgili aldığı bilgileri genel kurulda paylaştı.

“Kayyum uygulamalarını burada çok tartıştık, halkın iradesine bir darbe olduğunu ifade ettik ama şimdi memleketim Diyarbakır'dan Milletvekiliyim, bütün bu çarpıklıkları ve talanları yerinde görme fırsatım bir kez daha oldu” diyen Tanrıkulu, şöyle konuştu;
“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin önceki gün askıya çıkardığı bir ilanı göstereceğim size. Bakın, arkadaşlar, burada yol var, arada yol var, imar uygulaması, daha askıdan inmeden yol ortadan kaybolmuş ve sonuçta milyonlarca lira değerindeki bir rant daha askıdayken bu mülk sahibine kazandırılmış.”

Savcılar soruşturma açmıyor

Tanrıkulu, TBMM genel kurulundaki konuşmasını şöyle tamamladı;
“Şimdi, kayyum kim? Kaymakam. Kayyum kim? Vali. Sizlere soruyorum: Hangi Cumhuriyet Savcısı bunlar hakkında bir soruşturma başlatmaya cesaret edebilir, hangisi? Bakın, inanın, milyonlarca lira değerinde rant var, satılan taşınmazlar... Şimdi, önümüzde seçim var, Diyarbakır Yenişehir Kaymakamına daha yeni ödül verdiniz. Seçimler nedeniyle alınan mal ve hizmetler var. Bana bizzat Belediyeden bildirilen öyle mal ve hizmet alımı olmuş ki ama teslim alınmayan... Diyarbakır'ın ve bütün bölgedeki kayyum idaresindeki belediyelerin kamu malları gani gani talan ediliyor. Kimin kontrolünde? Adalet ve Kalkınma Partisinin kontrolünde.”

Ns

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.