VİDEO - Tarihi Sur içindeki ‘Fidanlı İşgal’ haberimiz ses getirdi!

Sur İlçesi Alipaşa Mahallesi’nde daha önce otopark olarak kullanılan 5 dönümlük arazideki ‘fidanlı’ işgaliye sona erdi.

TİGRİS HABER - Haberimiz üzerine harekete geçen Sur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, fidanları ve afişi sökerek, alanı yeniden vatandaşların kullanımına açtı. Alanın çevresinde kazılan yolun ise önümüzdeki günlerde yeniden düzenleneceği öğrenildi.

Alanın çevresinde kazılan yolun ise önümüzdeki günlerde yeniden düzenleneceği öğrenildi.

Tarihi Sur içinde ‘fidanlı işgal’ başlıklı haberimiz ses getirdi. Tarihi Sur İlçesi Ali paşa Mahallesi’nde geçici olarak araç parkı olarak kullanılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürlüğüne ait 5 dönümlük arazideki işgal, Sur Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu sona erdi.

Haberimizin yayınlanması üzerine harekete geçen Zabıta ekipleri, gece geç saatlerde alana giderek, fidanları söktü, ardından “Mahalle Sakinleri dışında Park etmek yasaktır” afişlerini kaldırdı. Ayrıca alan çevresindeki kazılan yolun da onarımı yapılacak.

Çocuk Parkı yapılsın!

Alipaşa Mahallesi sakinleri, alanın otopark yerine mahallede büyük ihtiyaç olan çocuk park ve dinlenme alanlarının yapılmasını talep etti. Çocukların sokak aralarında oyun oynamak zorunda kaldığını ifade eden vatandaşlar, “Sur içinde otopark sorunundan ziyade çocukların oyun alanına ihtiyacı var. Yıllardır çocuklarımız bir parka ve oyun alanına muhtaç. En büyük talebimiz o alanın park yapılmasıdır. Talebimizin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Sur Belediyesi tarafından değerlendirilmesini istiyoruz” diye konuştular.

NE OLMUŞTU?

Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi’nde daha önce otopark olarak kullanılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait 5 dönümlük alan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin işgaline uğradı. Fidan diken şahıslar, alanın her iki tarafını da kazarak, araçların park etmesini engellemişti. Fidan dikiminin yapılmadığı alana yakın yerlere de söz de “Mahalle sakinleri dışında park etmek yasaktır” afişi asılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum