VİDEO - TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Akyıl, bayram tatilini değerlendirdi

VİDEO - TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Akyıl, bayram tatilini değerlendirdi
TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akyıl, 9 günlük Ramazan bayramı tatilinde Diyarbakır’da yaşanan yoğunluğu değerlendirdi.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Hareketliliğin Diyarbakır’daki esnafa ve turizmcilere ciddi anlamda yansıdığının altını çizen Akyıl, 2024 yılı turizm sezonunda 1 milyon 500 bin ile 2 milyon arasında turistin konaklamalı olmak üzere, toplam 3 milyon turistin Diyarbakır’a gelmesini beklendiklerini söyledi.

turizm-mehmet-akyil.jpeg

9 günlük Ramazan bayramı tatilinin yansıması devam ediyor. 9 günlük tatilde 500’e bine yakın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Diyarbakır’ın, 2024 turizm sezonunun sonuna kadar 3 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

“Bayram tatili en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yaradı”

TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akyıl, 9 günlük hareketliliği değerlendirerek, “Ramazan bayramındaki 9 günlük tatil bayramının en çok yaradığı bölgelerden biri Güneydoğu Anadolu bölgesi oldu. En çok talep Mezopotamya olarak adlandırdığımız Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Gaziantep’e oldu. Gerek uçaklarda, gerekse de otobüslerde tüm ulaşımlarda yüzde yüz doluluk oldu. Aynı zamanda Diyarbakır ve diğer bölgelerdeki turizm paydaşı arkadaşlarımız hemen hemen bütün otellerin yüzde yüze yakınının dolu olduğunu belirttiler. Bu anlamda ciddi bir memnuniyet olduğunu ifade ettiler. Hem sezonun pik olması, hem de bayramın 9 gün olması talebi oluşturdu” diye konuştu.

“9 günlük tatil turizmciler ve esnaflarımız için iyi oldu”

9 günlük tatilin esnaflar ve turizmciler için iyi olduğuna işaret eden Akyıl, “Bu tatil uzadıkça tatil yapmak isteyen turizm faaliyeti yapmak isteyen insanlar daha rahat davranıyorlar. Tatil değil de sadece bayram olmuş olsaydı, bizim doluluk oranımız sadece bayram için kayıtlı kalacaktı. Ama 9 gün ciddi anlamda bir yoğunluk oldu. İnsanlar çok rahat bir şekilde programlarını yapabildiler. Herkes oldukça memnun kaldı” şeklinde konuştu.

turizm-akyil.jpeg

“Bu yıl 2019 yılındaki sayıyı geçecek bir dönem olacak”

TÜRSAB yönetim Kurulu üyesi Akyıl, Turizm sezonunun pik döneminin yaşandığına değinerek, “Bizim sezonumuzun tam pik dönemi. Hem bayram hem sonrası devam edecek bir pik dönemi. Esnaflarımız zaten bir önceki yıldaki depremden, pandemiden mağdur oldu. Bu dönem Allah kısmet ederse olumsuz bir şekilde geçirmiş olacağız. Ve bu 2019 yılından sonra görülen en fazla yoğunluğu dahi göreceğiz. O yıl gelen turist sayısını aşacak bir dönem olacak. 9 günlük tatilde Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep cıvıl cıvıldı. Bütün illerde ciddi yoğunluk var” ifadelerini kullandı.

“Bu sezon 3 milyon turist bekliyoruz”

Diyarbakır’a bu sezon 3 milyon turist beklediklerini belirten Akyıl, şöyle dedi:

“Geçtiğimiz yıl günü birlik turistlerle birlikte 2 milyon turist geldi. Ama konaklayan 1 milyon 100 1 milyon 200 bin civarı idi. Ama biz 2024 turizm sezonu için en az 1 milyon 500 bin ile 2 milyon konaklama düşünüyoruz. Eğer bu yıl ki turizm sezonunun bir kısmı Ramazan ayı idi. Onun dışında ciddi bir yoğunluk yaşanacak. Orada en az 1 milyon 500 bin ile 2 milyon arasında turistin konaklamasını bekliyoruz. Ama günü birliklerle beraber yaklaşık 3 milyon turistin Diyarbakır’a gelmesini bekliyoruz. Artık bu tarihten Haziran’ın 15’ine kadar bu yoğunluk devam edecek. Herkes bu bölgeye gelmek istiyor”

Akyıl, son olarak, Turizm haftasını kutlayarak, bölge esnaflarına bol ve hayırlı kazançlar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.