VİDEO - Yeni Muhtar, uyuşturucu tacirlerine savaş açtı

VİDEO - Yeni Muhtar, uyuşturucu tacirlerine savaş açtı
Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’nde yeni seçilen muhtar Orhan Çakmak’ın ilk icraatı, mahallede uyuşturucu torbacıları ve kullanıcıları tarafından kullanılan metruk ve harabe yapıları kapatmak oldu.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesindeki metruk ve harabe evler, uyuşturucu madde bağımlıların meskeni olmaya devam ederken, alınan tüm emniyet tedbirlere rağmen bu durum vatandaşları tedirgin ediyor.

muhtar-uyustruucu-savasi-1.jpg

31 Mart Yerel seçimlerde Sur ilçesine bağlı Cami Kebir Mahalle Muhtarı olarak seçilen Orhan Çakmak mahallesindeki uyuşturucu tacirlerine karşı savaş açtı. Seçimden önce Mahalledeki uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanılan metruk ve harabe evleri tek tek tespit eden Muhtar Çakmak, evlerin kapılarını kaynak ile kapattı. Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü’nden destek alan Çakmak, şimdiye kadar mahalledeki 12 metruk evi kendi imkanlarıyla kapattı. Çakmak’a mahalle sakinleri de tam destek veriyor.

muhtar-uyustruucu-savasi-2.jpg

“Metruk evleri uyuşturucu tacirlerden temizliyoruz”

Cami Kebir Mahalle Muhtarı Muhtar Çakmak, mahallede uyuşturucu kullanıcıları tarafından mesket tutulan ve kapatılması gereken metruk evlerin varlığından söz ederek, “Bu evleri kapatmakla uğraşıyoruz. Evlerin sahiplerine ulaşarak, “Evlerinize gelmiyorsanız, devlet adına bu evlerinizi kapatıyoruz” diyorum. Bu konuyla ilgili Sur İlçe Kaymakamı Asım Solak ve emniyet müdürlüğünden gerekli desteği aldık. Uyuşturucu mahallemizin baş belasıdır. Bu uyuşturucu belasından kurtulmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz, yapacağız. 12’e yakın evi kapattık, tespit ettiğimiz diğer evleri de kapatacağız. Bu konuda yetkili mercilerden gerekli desteği arkamızda görüyoruz” dedi.

“Tüm Türkiye’ye örnek olmalı”

Cami Kebir Mahallesi sakinlerinden Emin Güril, 6 yıldır mahallede esnaflık yaptığını belirterek, “Daha önce Cemal Yılmaz Mahallesinde oturuyordum. Mahallemizde metruk evlerin kapatılması çok çok önemlidir. Bizim muhtarımızın gösterdiği ilgi ve alaka sadece bizim mahallemizle kısıtlı değil tüm toplumca örnek alınması gereken bir durumdur. Mahallemizdeki metruk evlerin kapatılması vatandaşların sokaklarda özgür ve rahatça dolaşmalarını da imkan sağlıyor. Bu noktada halkımız daha bir özgüvenli yola çıkıyor. Uyuşturucu kullananlar da kardeşlerimizdir. Onları kınamak istemiyorum. Onları o seviyeye getirenleri kınıyorum. Muhtarımızın yaptığı bu uygulama çok güzel bir örnektir. Bütün Ülke genelinde bunun yaygınlaştırılması gerekir. Muhtarımızın bu konuda taktir ve tebrik ediyoruz. Bizim içinde çok önemli bir durum. Sonuçta bizim de evlatlarımız var. Bizden sonra gelecek nesiller var. O yüzden muhtarımızı canı gönülden takdir ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İpek: “Uygulamadan gayet memnunuz”

Salih İpek, Uygulamadan oldukça memnun olduklarının altını çizerek, “Mahallemiz uyuşturucudan geçilmiyor. Sokak başı torbacılar vardı. Şimdi yok. Mahallemiz daha huzurlu ve güvenli olmaya başladı. Eşimiz, dostumuz, kız kardeşlerimiz olsun akşam da olsa gündüz de olsa rahat bir şekilde sokaktan geçebiliyor. Mahallemizdeki metruk evlerin kapatılması uygulamasından çok memnunuz. Daha önce kız kardeşlerimizi ekmek aldırmak için sokağa gönderemiyorduk. Şimdi gönül rahatlığıyla bunu yapabiliyoruz” dedi.

muhtar-uyustruucu-savasi-3.jpg

Kayer: “Bu uygulama diğer mahallelerde de uygulanmalı”

Mehmet Kayer de, Muhtar Çakmak’ın çok güzel bir uygulama yaptığına değinerek, “Bundan önceki muhtarımız kayyım atandığı için görev yapamadı. Yeni muhtarımız daha göreve başlamadan önce bütün metruk ve boş evleri tespit etti. Tespit ettiği tüm evlerin kapısını kaynak yaptı. Bu uygulamada sonra mahallede uyuşturucu ile ilgilenen ne kadar genç varsa hepsini bu mahalleden çıkardı. Şuan mahallemiz sakin ve güvenli hale gelmeye başladı. Bu uygulamanın bizim mahallenin dışındaki diğer mahalleleri de kapsamasını istiyorum” diye konuştu.

Durgun: “Uyuşturucuya bulaşan gençlerimizi topluma kazandırmamız lazım”

Ata Durgun ise, Gençlerin uyuşturucuya bulaştığına hatırlatarak, “Ancak Devletimizi gençlerimize maalesef el atmıyor. Oysa muhtarımız mahalledeki tüm boş evleri tespit ederek, sahiplerini aradı. Onlara bu evlerinize sahip çıkın dedi. Ev sahiplerinin izinlerini alarak, metruk evlerin tümünü kapattı. Memnunuz tabiî ki..Uyuşturucuya bulaşan gençlerimizi kazanmamız lazım. Gençlerimizi ötekileştirmiyoruz. Hepsi bizim gençlerimiz, çocuklarımızdır. Elimizden geldiğince topluma kazandıracağız. Devletimiz her bir gencimizi işe alsa uyuşturucuya kimse bulaşmaz. Onları bu ileten kurtarmamız lazım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum