Yağmacı TEM amiri yurt dışına kaçmış

Yağmacı TEM amiri yurt dışına kaçmış
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasakları sırasındaki konut ve işyeri yağmalarına ilişkin açılan davanın sanıklarından, dönemin TEM Amiri Ünal Uyar’ın yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart 2016’da ilan edilen ve aylar süren sokağa çıkma yasağı sırasında polisler tarafından "yağma" yapıldığı iddialarıyla ile ilgili "Rüşvet almak ve vermek”, “İcbar suretiyle irtikap” ve “Tehdit, denetim görevini ihmal ederek zimmet veya irtikaba neden olmak” suçlarından açılan davanın 13’üncü duruşması, Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, dönemin Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, Müdür Yardımcısı Ahmet Tuğcu ile yıkım işlerinin verildiği firma çalışanı Arif Kara katıldı. Dönemin TEM Şube Amiri Ünal Uyar, polisler Mahmut Öztekin, Müslüm Bozkurt ve Abdulkerim Sezişli duruşmaya katılmazken, yıkım işleri verilen firma sahibi Mahmut Çomoğlu’nun hayatını kaybettiği için duruşmaya katılmadığı belirtildi. Müşteki avukatının yanı sıra sanık avukatları da salonda hazır bulunurken, TEM Şube Amiri Ünal Uyar’ın müdafisi de duruşmaya katılmadı.

‘İş yerlerini yağmalama suçları’

Gelen evrakların okunmasının ardından savcılık, daha önce sunmuş olduğu mütalaasını tekrar ederek, sanıkların üzerlerine atılı suçlamadan cezalandırılmasını istedi. Mütalaaya ilişkin söz alan müşteki avukatı Mehmet Demir, sanıkların eylem ve fikir birliği içinde hareket ettiğinin sabit olduğunu vurgulayarak, “Toplumun emniyetinden sorumlu olan kişiler insanların mallarını çalma, okul müdürünü tehdit etme, iş yerlerini yağmalama suçlarıyla burada huzurdalar. Sanıkların amir kişi ve bünyesindeki memurlarla hareket ederek eylemlerini gerçekleştirdikleri net şekilde görülmektedir. Bu nedenle en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

Dönemin Emniyet Müdürü hala görevde

Sanıklardan Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Tuğcu, halen görevde olduğunu ve mal kaçırma suçlamasıyla daha önce idari soruşturma geçirdiğini ve beraat ettiğini söyledi. Tuğcu, kendisini “Operasyonlara katılan biri olarak menfaat düşünecek bir psikoloji içinde değildim. Burada bulunma amacımız devlet adına, terörle mücadelede görev almak için yer aldık. Bu şekilde suçlanmaktan utanıyorum. Menfaat ilişkisi yok" sözleriyle savundu.

Dönemin Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen de halen görevde olduğunu belirterek, yargılama sürecinin neden başlatıldığının meçhul olduğunu öne sürdü.

TEM Şube Amiri Ünal Uyar mazeret bildirmedi

Savunma yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Tuğcu’nun avukatı, “Bu davada Türkiye Cumhuriyeti devleti yargılanıyor” diyerek, dosyanın komplo olduğunu savundu. Avukat, dosyada tek müşteki olmasını gerekçe göstererek, “Ortada Türkiye Cumhuriyeti devletini bir suç örgütü ilan etmeye çalışan bir dava var” dedi. Diğer avukatların savunmaları ile devam eden duruşmada, dönemin TEM Şube Amiri Ünal Uyar'ın avukatının mazeret bildirmediği belirtildi.

İşkenceden 22 yıla varan hapis cezası

Müşteki avukatı Mehmet Demir, bunun üzerine işkence dosyasından 22 yıla varan hapis cezası verilen ve “kaçma şüphesi olmadığı” iddiasıyla tahliye edilen Ünal Uyar’ın yurt dışına kaçtığını belirtti.

Duruşmaya verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Kadir Şen, Ünal Uyar ve Ahmet Tuğcu hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni verilip verilmediğinin sorulmasına, dosyanın tanıklarından biri olan polis Ö.D.’nin hakkında devam eden bir yargılama olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Mahkeme eksik hususların da giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 2 Kasım’a erteledi. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.