‘Yeni doğan Canlandırma Programında’ 3’üncü eğitim

‘Yeni doğan Canlandırma Programında’ 3’üncü eğitim
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, yeni doğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personeline “Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP)”nın 2024 yılının üçüncü eğitimi verildi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 7-9 Şubat tarihlerinde yenidoğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personellerine yönelik Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi verildi.

yenidogan-bebek-7.jpg

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçunun açılış konuşmasıyla başlayan ve üç gün süren eğitime Kamu ve Üniversite Hastanelerinden 16 Hekim, 12 Ebe, 18 Hemşire, 2 Acil Tıp Teknisyeni ile 1 Ambulans ve Acil Bakım Teknikerinden oluşan 49 Sağlık çalışanı katıldı.

yenidogan-bebek-8.jpg

Doğumda gelişebilecek yeni doğan ölümleri ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Yeni doğan Canlandırma Programı eğitimi uygulamalı olarak verildi.

yenidogan-bebek-1.jpg

Amaç, gelişmiş ülke değerlerine ulaşılmak

yenidogan-bebek-6.jpg

Programla, NRP eğitimcileri tarafından; yenidoğana yapılan müdahalelerde güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı.

yenidogan-bebek-4.jpg

Yürütülen programlar ve çalışmalarla; Temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede gelişmiş ülke değerlerine ulaşılması hedefleniyor.

yenidogan-bebek-5.jpg

Eğitimin son gününde yapılan yazılı ve uygulama sınavının değerlendirilmesi sonucu başarılı olan kursiyerlere eğitmenler tarafından sertifikaları verildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.