Yeni yılın ilk işsizlik kuyruğu!

Yeni yılın ilk işsizlik kuyruğu!
Diyarbakır’da, 73 kişinin alınacağı işe yaklaşık 10 bin kişi başvurdu. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen İŞKUR İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu. Yeni yılın ilk günlerinde yaşanan bu görüntü kentteki işsizlik durumunu gözler önüne serdi.

Diyarbakır’da 73 kişilik işe on binlerce kişi başvurdu

HABER: Bekir Güneş/özel

Tigris-Haber Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında İş-Kur üzerinden kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alınacağını duyurdu. Duyuru sonrası Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakırlı vatandaşlar da bu işe girmek için İŞKUR İl Müdürlüğüne akın etti. 73 kişilik işe, genç-yaşlı binlerce kişi başvurdu. Yüzlerce kişi iş başvurusu yapmak için beklerken, bazı kadınların çocuklarıyla sırada beklemesi dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre, başvurular Cuma günü sona erecek. Bu sayının Cuma gününe kadar 15 bini geçmesi tahmin ediliyor.

Yaklaşık 15 bin kişinin başvurduğu işe alınacak 73 kişinin, noter kurası ile belirleneceği belirtildi.

İŞ KUR Müdürü: Sadece müracaatları alıyoruz

Konuya ilişkin görüştüğümüz Diyarbakır İŞKUR Müdürü İsmail Koç, “Sağlık Bakanlığı bir duyuru yaparak Türkiye geneli 5 bin kişinin işe alınacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlarımız bu işe girmek için başvuruda bulunuyor. Başvurular geçtiğimiz Çarşamba günü başladı, bu Cuma günü de sona erecek. Ayrıca biz kurum olarak sadece müracaatları alıyoruz. Değerlendirmeyi Sağlık bakanlığı yapacak” dedi.

Saatlerce sırada bekleyen Diyarbakırlılar ise işlemlerin çok yavaş yapıldığından şikayet ederek, soğuk hava nedeniyle zorlandıklarını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.