Yıkım ve 'kamulaştırma' hukukçuların gündeminde

Yıkım ve 'kamulaştırma' hukukçuların gündeminde
Diyarbakır-MHD, sokağa çıkma yasakları, ve yıkımların sürdüğü illerde , uygulanan "Acele kamulaştırma", " Riskli alan" ve el koyma karalarına ilişkin izlenecek yol ve yöntemler üzerine buluştu.

Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), sokağa çıkma yasakları, ve yıkımların sürdüğü  illerde uygulanan "Acele kamulaştırma", "Riskli alan" ve mülkiyete el koyma kararlarına karşı izlenecek yol haritasını belirlemek amacıyla çalıştayda buluştu. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda başlayan ve gün boyu sürecek çalıştaya, MHD il yöneticileri yanı sıra çok sayıda hukukçu katıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MHD Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Devrim Barış Baran, bölge illerinde yaşanan çatışmalar ardından yakılan kentlerde idarenin aldığı "Acele kamulaştırma", " riskli alan" ve yıkım kararlarının hukuksuz olduğuna dikkat çekti. Baran, "İdare bu konularda yasa tanımıyor. Hukukçular olarak bunlara karşı nasıl bir yol ve yöntem izleyebiliriz. Bu konudaki deneyimleri nasıl paylaşabiliriz. Bu konudaki kafa karışıklığını nasıl giderebiliriz. Bu konularda izleyeceğimiz yol ve yöntemleri ele alacağız" dedi.

 

Çalıştayda, "6306 sayılı Afet Yasası uygulamaları ve Hukuka Aykırılıklar, Acele Kamulaştırma Uygulamalarına Karşı Hukuki Mücadele, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Bağlamında Afet Riskli Alan ve Acele Kamulaştırma Kararları, Cezasızlıkla Mücadele ve 5233 Sayılı Yasa ve Anayasa 125. Madde bağlamında Maddi ve Manevi Zararların Tazmini, Başvuru Yolları ve Dava Süreçleri" konu başlıkları ele alınacak.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.