Yoksulun umudu: Askıda ekmek

Yoksulun umudu: Askıda ekmek
Ekonomik kriz, gün geçtikçe vatandaşın alım gücünü de etkiliyor. Ulaşım ve gıda fiyatlarına yapılan zamlar, ekmek fiyatlarının artışı yoksulluğun boyutlarını da ortaya koymaya başladı.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Ekonomik kriz, gün geçtikçe vatandaşın alım gücünü de etkiliyor. Ulaşım ve gıda fiyatlarına yapılan zamlar, ekmek fiyatlarının artışı yoksulluğun boyutlarını da ortaya koymaya başladı. Diyarbakır’da özellikle Cuma günleri askıda ekmek almak için kuyruklar oluşuyor.

Art arda gelen ekmek zamlar ve artan yoksulluk ‘askıda ekmek’ talebini artırdı. Askıdan ekmek almak isteyen ihtiyaç sahibi yurttaşlar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde fırınların önünde evlerine ekmek götürmek için bekliyor.

askida-ekmek-yoksullugu-2.jpgÇocuklarım aç kalmaması için mecburum

Özelikle de Cuma günleri sabahın erken saatlerinde ‘Askıda ekmek’ uygulamasından yararlanmak için fırınların önünde uzun kuyrukların oluştuğu gözleniyor. Haftanın birkaç günü askıda ekmek almak için fırının önünde saatlerce beklemek zorunda kaldığını belirten Elif Yan, “Mecburum buraya gelmeye. Maddi durumum iyi değil, 5 çocuğum var, onların ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşıyorum. Eşimi 2 sene önce kaybettim, verilen yetim maaşı bizim ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Bende en azından evime birkaç ekmek götürebilmek için gelip bekliyorum. Çocuklarımın aç kalmaması için mecburum” diye konuştu.

Her gün ekmek alacak param yok

Askıda ekmek sayesinde evlerine ekmek götürebildiklerini ifade eden Makbule Kaplan, “Gelip saatlerce burada bekliyorum. Çocuklarımı uykuda bırakıp buraya gelmişim. Bazı günler ekmek oluyor bazı günler ise onca saat beklememize rağmen ekmek alamıyoruz. İnancınız olsun her gün ekmek alacak parama yok. Param olmadığında gelip burada bekliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum