YSP Eş sözcüsü Uçar: Kayyım rejimi devlet krizidir

YSP Eş sözcüsü Uçar: Kayyım rejimi devlet krizidir
Kayyım atamalarının yıl dönümünde HDP'nin Yerel Yönetimler Kadın Kurulu basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan YSP Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar kayyım rejiminin devlet krizi olduğunu söyledi.

kayum-tigris.jpeg

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - Diyarbakır Demokratik Yerel Yönetimler Kadın Kurulu, kayyım atamalarının yıldönümü dolayısıyla Yenişehir ilçesi Lise Caddesinde “Ne qeyum ne talan, dîsa jin dîsa jiyan” sloganıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Erzurum Milletvekili Meral Danış Bektaş ve birçok partili kadın katıldı.

'Göz göre göre ölüme gönderilen insanlarımız oldu'

Açıklamalarda bulunan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Marmara depremi ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde bir kez daha yerel yönetimlerin öneminin ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi;

"Depremi yaşayan herkes için acılar aynı şekilde derinliğini korumaya devam ediyor. Yine 6 Şubat’ta tüm Türkiye’nin derinden hissettiği depremin de acıları halen çok taze. Birisi 6 aylık birisi 24 yıl üzerinden geçen bir deprem. Ama her ikisi de bugün geldiği aşamada ne devletin kurumlarının ne de iktidarın kendisinin hem deprem dönemine hem de depremden sonra bu duruma dönük insanların en temel hakkı olan yaşam hakkını savunmaya dönük hiçbir çabası olmadığına bu 24 yıllık süreçte tanıklık ettik. Yol alınmış olsaydı 6 Şubat’ta yaşadığımız depremi de bugün Amed’de de arkadaşımız halkımız yaşadı bu sonuçlarla karşı karşıya kalmayacaktı. Bu depremlerle birlikte aslında yerel yönetimin belediyelerin ne kadar önemli bir yerde olduğunu görmüş oldu ki 6 Şubat depreminde merkezi otoriteden ses çıkmadığı için parmağını dahi kıpırdatmayan yerel yönetimler yani kayyımlar vardı. İnsanların hayatı kurtulacakken göz göre göre ölüme gönderilen insanlarımız oldu” dedi.

'Geçit vermedik bugünde geçit vermeyeceğiz'

Kadınların kazanımlarına kayyım atandığına söyleyen ve geçtiğimiz günlerde ablasının cenazesine 4 saatlik izinle kandıra cezaevinden, Elazığ'a gelen Gültan Kışanak'ın hakkının gasp edildiğini dile getirdi. Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Kayyım rejiminin kendisi Amed'de büyükşehir belediyesi eş başkanımız sevgili Gültan Kışanak’ın ablasının cenazesine katılması hakkını gasp etmekten geri durmadı. Sadece 4 saatlik bir izin verilmiş oldu sevgili Gültan başkana. Cezaevine gönderilmek yerine Elazığ’da depo denilen bir yerde tutuldu. 3-4 saatlik yolculuk yarım güne varan yolculukla Kandıra cezaevine götürüldü. Bu iktidar kayyım rejimini devam ettirmek istiyor. Güvenlik güçleri başta olmak üzere, bütün devlet mekanizmaları bu rejimin kendisinden besleniyor. Dün geçit vermedik bugünde geçit vermeyeceğiz, yarın da geçit vermeyeceğiz. Bu iktidar yüz yıllık devlet geleneği olan Kürt sorunu konusunda sorumluluk almak yerine çözümsüzlüğü derinleştiren pozisyonuyla uzun süredir aynı yönetimlere devam ediyor" dedi.

'Bu kriz en başta iktidarı vurmaya devam edecektir'

Kayyım rejiminin devlet krizi olduğunu ifade eden Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Devletin yönetme krizidir. Bu iktidarın yaşadığı siyasi krizdir. Kürt sorununu çözmediği müddetçe bu kriz en başta iktidarı vurmaya devam edecektir. Her sıkıştığında başvurduğu bu yöntemi reddettik reddediyoruz. Cezaevinde belediye başkanlarımız, dışarıda toplumcu ve halkçı belediyeciliği savunan yol arkadaşlarımız mücadele arkadaşlarımız halkımız ve bugün burada açıklama yapan bizler demokratik yerel yönetimlerin hayat bulacağına inancımızla yeni dönemin yerel yönetimlerini ve seçimleri daha güçlerini karşılamanın sözünü veriyoruz. Bu vesile ile tutuklu bütün seçilmişlerimize sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.