Yürüyen Budalalar' Diyarbakır’dan da geçti

Yürüyen Budalalar' Diyarbakır’dan da geçti
Reklamcı- yazar Jacques Seguela'nın 'Anneme Reklamcı Olduğumu Söylemeyin' kitabındaki 'Yürüyen 1 budala, oturan 10 entelektüelden iyidir' sözünden hareketle 'Yürüyen Budalalar' adını verdikleri gezi grubu oluşturan Hong Kong merkezli bir tedarik firmasını

Reklamcı- yazar Jacques Seguela'nın 'Anneme Reklamcı Olduğumu Söylemeyin' kitabındaki 'Yürüyen 1 budala, oturan 10 entelektüelden iyidir' sözünden hareketle 'Yürüyen Budalalar' adını verdikleri gezi grubu oluşturan Hong Kong merkezli bir tedarik firmasının İstanbul şubesi çalışanları, Ramazan ayında da 'yürümeye' devam etti.

Türkiye'yi medeniyetler açısından bir mücevher tepesi üzerinde değerlendiren gezi grubu üyeleri ziyaret ettikleri yurt içi ve yakın çevresini gerçek anlamda tanımak için aylar süren titiz çalışmaya girerek bu hazineleri dolayısıyla 'kendilerini tanımayı' hedefledi.

'Yürüyen Budalalar'ın öncü ismi Halil Çelik, her seyahatleri için özel hazırlanmış bir müzik albümü ve bölgeden derlenen şarkı, türkü sözleri, eser Türkçe değilse tercümesini, varsa hikayesini ve bu eserlerin o bölge için manasına ilişkin bilgilerin yer aldığı kitap hazırladıklarını anlattı. Gezi grubu üyeleri geldikleri Diyarbakır’da da her yörede uyguladıkları kuralı değiştirmeyerek, yöreye özgü şalvar, yelek, gömlek, poşu, gibi kıyafet ve aksesuar kullanmaya özen gösterirken titiz bir çalışma sonucu seyahat kıyafet ve aksesuarlarını belirliyor. 'Yürüyen Budalalar'ın başlıca özellikleri şöyle:

Diyarbakır’da Kürtçe müzik

• Bugüne kadar Türkiye'de Edirne, İznik, Bursa, Konya, Trabzon, Kars, İzmir, Kapadokya, Kayseri, Sivas, Mardin, Midyat, Hasankeyf, Diyarbakır, Van, yurt dışında ise Bosna, Makedonya ve Kosova'yı ziyaret etti. • Grup üyelerini aynı işyerinde daha önce çalışmış veya halen çalışan tamamen gönüllüler oluşturuyor, harcamalar üyeler tarafından karşılanıyor. • Çalışma hayatında aralarındaki ast/üst ilişkisi seyahatlerde geçerli değil.• Grubun yaş ortalaması 35. Ekibin yaklaşık yüzde 40'ı erkek. • Gezi programında etnik veya coğrafik yapı ayrımı yapılmıyor. Ancak 'Kendi medeniyetimiz' diye tanımladıkları şehirlere öncelik veriliyor.• Seyahat tarihine kadar ziyaret edilecek şehre dair coğrafya, tarih, dil, din, siyaset, edebiyat, gelenek, sanat, müzik, mutfak vb konularda sayısız paylaşım yapılıyor.• Seyahatlerde tüm organizasyon Yürüyen Budalalar tarafından yapılıyor. • Şehirlerin tarihi mekanları, doğal güzellikleri, ibadethaneleri, çarşıları pazarları, hanları hamamları ve lezzet durakları mutlaka ziyaret ediliyor.• Her seyahat için bölge müziğini yansıtan örneklerin yer aldığı bir CD ve kitap hazırlanırken bir müziğin birden fazla lisanda söylenmiş versiyonları da albüm ve kitaba dahil ediliyor. • Her seyahatte ezberlenen birkaç eser, gidilen şehrin meydan, köprü, çarşı gibi karakteristik mekanlarında seslendiriliyor. • Ekibin repertuvarında Türkçe, Kürtçe, Farsça, Arapça, Süryanice, Ermenice, Rumca, Çingenece, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Sırpça ve Seferad dilinde şarkılar yer alıyor. -  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.