Zencefilin kadınlar için faydaları nelerdir?

Zencefilin kadınlar için faydaları nelerdir?
Zencefil soğuk ayakları ısıtmak, metabolizmayı hızlandırmak ve gebelik sürecindeki mide bulantılarını azaltmaya dek pek çok faydası ile kadınların tüketmesi gereken önemli bir baharat.

Zencefil, geleneksel olarak iyileştirici özellikleri nedeniyle pek çok kültür tarafından kullanılan ve oldukça önemli faydaları olan bir köktür. Bu özelliklerin pek çoğu kadınların sağlığıyla da yakından ilgilidir. Bunlara soğuk ayakları ısıtmak, menopoz esnasında libidoyu artırmak, hamilelik süresince mide bulantısını önlemek veya metabolizmayı hızlandırmak örnek gösterilebilir.

Zencefilin kadın sağlığına faydaları

Anti-inflamatuar ve doğal bir ağrı kesici: Zencefil, artrit, artroz, fibromiyalji veya kronik yorgunluk gibi iltihaplı veya ağrılı hastalıkları doğal bir şekilde tedavi etmek için önerilir.

Sindirim: Zayıf sindirim, şişkinlik, gastrit, mide ülseri, ishal gibi durumları tedavi etmeye yardımcı olur. Bu özelliğinden dolayı alkol tüketirken veya ilaç kullanırken bir mide koruyucusu görevini de görür.

Boğaz enfeksiyonları: Boğaz enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcı olur ve özellikle ses kısılmaları durumunda ve profesyonel şarkıcılar için önerilir.

Bulantı ve kusma: Özellikle annede veya fetüste bir yan etkiye neden olmaması nedeniyle hamileliğin ilk aylarında tüketilmesi önerilir. Bu aynı zamanda kanser tedavisi için kemoterapi süresince mükemmel bir takviyedir.

Isı sağlar: Zencefil, tüketmeniz veya onu harici olarak uygulamanız durumunda yüksek ısıtma değerine sahiptir. Bu özellikle kendini soğuk hissedenlere ve genel olarak soğuk dönemlerde önerilir.

Metabolizmayı hızlandırır: Bu ısıtıcı özellik aynı zamanda metabolizmanızı artırır ve kilo vermek açısından oldukça faydalıdır.

Libidoyu artırır: Doğal bir afrodizyaktır. Zencefil ve toz tarçını balla karıştırmanızı ve bu karışımı günde bir çorba kaşığı tüketmenizi öneririz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.