Zeydan kararına Türkiye genelinde büyük tepki var

Zeydan kararına Türkiye genelinde büyük tepki var
 Özel Haber
DEM Parti Van adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınmasına Türkiye genelinde büyük tepki var.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - DEM Parti Van adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınmasına Türkiye genelinde büyük tepki var. CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, "Van halkının iradesine karşı yapılmış bu girişimi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının yargı eliyle geri alınmasına tepkiler büyüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, DEM Partili Zeydan’a yönelik müdahalenin "Yargı darbesi" olarak değerlendirdi.

chpli-gokhan-gunaydin.webp

"Kayyım politikası, AKP'nin geleneği haline geldi"

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, DEM Parti merkezindeki yetkililerle konuyu takip etmek için sık sık telefon görüşmesi yaptıklarını belirterek, "Türkiye’de 86 milyon yurttaşımız ve 61 milyon seçmenimiz var. Seçmenin iradesi sandığa yansır. Buna yönelik engelleme çalışmaları ve kayyım politikası AKP’nin klasiği haline geldi. En son yerel seçimlerde bundan dolayı önemli bir tokat yemiş olmasına rağmen AKP anlayışının ve zihniyetinin değişmediği görülüyor. Van halkının iradesine karşı yapılmış bu girişimi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

sezgin-tanrikulu.jpg

"2019 seçimlerinde Diyarbakır'da görmüştük"

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da X hesabından yaptığı açıklamada, 2019 tarihinde yapılan yerel seçimleri hatırlatarak, "Yine Ak Partinin halk iradesine tahammülsüzlüğü, Belediye Başkanlığını kazanamamış adayına verme girişimi. Aynı örnekleri 2019 seçimlerinde Diyarbakır Bağlar ve diğer üç ilçede görmüştük. Bu kez Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını gasp etmeye çalışıyorlar. Yargı ve YSK bu hukuksuzluğa alet ve aracı olmamalıdır. Pamuk ipliğine toplumsal bakışımızı dinamitleyecek bu girişim kabul edilemez. Tüm gücümüz ile karşı duracağız" ifadelerini kullandı.

tuncer-bakirhan.jpg

"Van halkına siyasi pusu kuruldu"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yaptığı açıklamada, Abdullah Zeydan şahsında, Van halkına siyasi pusu kurulduğunu belirterek, "YSK’nin ve yasaların tüm denetimlerinden geçerek adaylığı bizatihi YSK tarafından ilan edilen belediye eş başkanımız Abdullah Zeydan şahsında Van halkına siyasi pusu kuruluyor. Seçime iki gün kala, mesai bitiminden beş dakika önce Adalet Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan hakkında hukuksuz şekilde memnu haklarıyla ilgili kararı geri aldırmıştır. Bunun adı hukuksuzluk ve demokratik hayatın ihlalidir. Bugün Van halkının iradesi korunmazsa yarın başka bir kentin iradesi hiçe sayılacaktır. Demokrasi, hukuk ve adalet için herkes Van halkının iradesini savunmalı, bu siyasi kumpas ve pusuya karşı halk iradesinin yanında olmalıdır" şeklinde konuştu.

tulay-hatimoglu.jpg

"Kumpas yoluyla darbe"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da hile ve kumpas yoluyla halkın iradesine darbe yapıldığına dikkat çekerek, "Tüm siyasi partilerin de ifade ettiği üzere 'Milletin iradesi sandıkta tecelli eder.' Van’daki sandık sonuçları Van halkının tercihidir. Bu sonuçları hile, kumpas yoluyla değiştirmek halkın iradesine açık bir darbedir. Siyasi, bürokratik her aracı kendi hile ve usulsüzlüklerinin aracı kılan bu aklı reddediyoruz. Van halkına karşı geliştirilen bu kirli oyunları kesinlikle kabul etmiyoruz. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya çağırırken; Başta Van halkı ve demokratik kamuoyu olmak üzere herkesi bu açık haksızlık, irade hırsızlığı karşısında duyarlılığa davet ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.