Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

KENDİNİ BİLMEK -3-

KENDİNİ BİLMEK -3-

Kendini bilme, esaslı bir girişim ve yapılanmadır. Bu girişim ve yapılanma, gerçek bir enerji frekansı oluşturur. Bu da şaşmaz bir yapıdır. Şaşma, bu yapıdan kopmakla, bu yapıyı zayıflatıp güçsüz bırakmakla olur. Bu yapının bozulup, zedelenmesi, yaşamın, insanlığın ve evrenin gelişim gerçekliğinin göz ardı edilmesidir. Kendini bilmenin işlevi, yaşam ve doğa bütünlüğünün işlevidir.

İnsanlığın Temel Problemi!

İnsanın ve insanlığın temel problemi, kendini bilmemektir. Kendini bilmeyen insan, bütünlüğü bozulmuş yapısıyla, daha fazla oynamaya başlar. Kendimizle oynamak, yaşam ve ilişkinin yapı taşıyla oynamak anlamına gelir. İnsanın insan olamama problemi, buradan beslenir. Bu, oynanmaya gelmeyecek hassas bir dengedir. Evren, doğa ve yaşam, bu dengeler üzerinden inşa eder kendini. Dengeden kasıt, bütünlüklü yapıdır. Bu dengeyi, yaşamsal akışa ve harekete geçiren, kendini bilme yasasıdır. Bu da ilişkinin ve ilişkilenmenin ana kaynağıdır. Yaşam ve yaşamsal olmanın formülü, buradan gelir. Hatta buna, kendin olmanın toplumsal programı, diyebiliriz. Kendini bilme, yaşamsal farkındalığın ve toplumsal uyanışın adıdır. Tıpkı dünyamıza can veren ve hayatı oluşturan güneş gibi. Kendini bilmek, bir güneş gibi hep ışımak demektir. Uzun süreli güneş tutulmasının dünyamıza ve yaşamımıza verebileceği zarar neyse, kendini bilmede yaşanan tutulmalar da böylesine zarar verir.

Öz Bilme

Yaşam, farklılıklarla vardır. Tekdüze ve tek renkten oluşan yaşamlar, toplumsal doğaya ve evrimsel gelişime terstir. Bütün farklılıkların özgürlük kaynağı ve temeli, kendin olmaktır. Kendin olmak, farklılıkların enerji gücü ve yaşam zenginliğidir. Her farklılık, kendisi olarak yaşar ve özgürce akar. Bu, evrensel bilginin dayandığı temeldir. İnsan, bu gerçeklik üzerinden oluşur ve var eder kendini. Evrenin öz bilgisi, canlı olmanın, hareketin, oluşumların, yaşam ve doğanın kaynağıdır. Evren, bu kaynağını, kendini bilmede toplamıştır.

Kendini Bilmenin Dinamik Özelliği

Kendini bilmenin yaratıcı ve dinamik özelliği tabii ki yok edilememiştir. Ama ciddi düzeyde tahrip edilmiştir. Bu, öyle sıradan bir tahribat

değildir. İnsanın insan olma hakikatini tersyüz edecek bir operasyondur. Bu tahribatlı algıyı almayan, yaşamayan ve uygulamayan kimse kalmamıştır. Bu öylesine bir operasyon ki bütün insanlığı etkilemiştir.

Çözüm Önerisi

Bu gerçeği görüp anlamak, çıkış yapabilmek için ilk adımı atmaktır. Bunu görmeden, anlamadan ve dinlemeden çıkış yapabilme şansımız yoktur. Yaşam ve ilişkiyi özgürce yaşamak isteyen, kendindeki bu çıkmazı görmeli ve bunu aşmalıdır. Tüm özgürlükler bunu aşmakla gelir.

Bitti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi
SON YAZILAR