Zeydan mazbatasını aldı

Zeydan mazbatasını aldı
Van'da büyük olaylara yol açan ve yaşanan olumsuzluklardan sonra memnu hakları iade edilen DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, bugün mazbatasını aldı.

TİGRİS HABER - Abdullah Zeydan ile birlikte adliye binası önüne gelen Eşbaşkan Neslihan Şedal'a yüzlerce partili eşlik etti.

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, yaşanan olumsuzluklara rağmen seçilme hakları elinden alınan ancak birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü ve partilinin destek verdiği DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Abdullah Zeydan ve Eşbaşkan Neslihan Şedal, yüzlerce partili eşliğinde Van Adliyesi'ne gelerek mazbatasını aldı.

zeydan-mazbata-001.jpeg

"Adaletin askıya alındığı bir süreç yaşadık"

Mazbatayı aldıktan sonra konuşan Abdullah Zeydan, adaletin askıya alındığı bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Kısa bir süreliğini de olsa hukukun, adaletin askıya alındığı bir süreçten geçtik. Demokrasiden, hukuktan, adaletten yana tavır alan başta iradesini sahiplenen başta Van halkına ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyoruz. YSK’nin aldığı bu kararı ülkemizde hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve toplumsal barışın, birlikte ve onurlu bir yaşamın iradesini daha da güçlendirmiştir. Coğrafyamızın artık çatışmaya, hukuksuzluklara ihtiyacı yok. Hepimizin toplumsal barışa, birlikte, onurlu bir yaşamı tesis etme sorumluluğumuz var. Artık toplumsal barışı etme, güzel kentimize, halkımıza güzel hizmetler yapma zamanıdır. Kentin tüm sorunlarına çözüm bulmak için kollarımızı sıvayacağız. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.