'Zorunlu' bağışı açıkladı, T plakası 'gerekçesiz' iptal edildi

'Zorunlu' bağışı açıkladı, T plakası 'gerekçesiz' iptal edildi
Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin T plakasını aktifleştirmek isteyenlerden 300 bin TL "zorunlu" bağış aldığını açıklayan Orhan Karataş'ın T plakası iptal edildi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin T plakasını aktifleştirmek isteyenlerden 300 bin TL "zorunlu" bağış aldığını açıklayan Orhan Karataş'ın T plakası iptal edildi. Karataş'ın dilekçesine yanıt veren belediye, Karataş'ın "şartları" yerine getirmediğini öne sürdü.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediye, çeşitli dönemlerde ticari taksi plakası alan ancak kent kapasitesi nedeniyle plakalarını pasife alan 528 hak sahibinin, plakalarını aktifleştirme isteğine karşı 300 bin TL istedi. Uzun süre plakaları aktifleştirilmeyenler tarafından Danıştay'da açılan davaların malikler lehine sonuçlanmasıyla plakaları aktifleştirme zorunda kalan belediye, bu seferde hak sahiplerinden 300 bin TL zorunlu bağış istedi. Belediyeyle görüşmeleri yürüten Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİTHAK-DER) de her bir malikten makbuzsuz, bağış izni olmadan 20 bin TL bağış adı altında para topladı. Belediye "bağışın" gönüllü olduğunu savundu.

Ancak kendisinden bağış adı altında 320 bin TL almasına tepki gösteren maliklerden Hüseyin Karataş'ın vekili Orhan Karataş, bağışın gönüllü olmadığını ve zorunlu olduğunu, kendisinin bu parayı borç alarak ödemek zorunda kaldığını açıklayınca, T plaka için taksi duraklarının belirlenmesi 16 Kasım'da yapılan kura çekimine davet edilmedi. Kuradan sonra belediyeye çağrıldıklarını ifade eden Orhan Karataş, istenilenleri yaptıklarını daha sonra Tigris Haber'e konuyu anlattığını hatırlatarak, "Demeçten dolayı 'Biz senin ne plakanı ne de paranı veriyoruz." dediler. Bunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek söyledi." dedi.

'Şartları yerine getirmediniz'

Bunun üzerine dilekçe ile belediyeye başvuran Karataş, kendisinden istenilen 300 bin TL bağışı yaptığını plakasının aktifleştirilmesini istedi. Aradan geçen yasal sürenin ardından dilekçeyi yanıtlamak zorunda kalan belediye ise genel bir ifade ile Karataş'ın "şartları" yerine getirmediğini belirterek, plakasının aktifleştirilmeyeceğini aktardı. Ancak, dilekçede Karataş'ın hangi şartları yerine getirmediği belirtilmedi. Karataş'ı dilekçesine yanıt veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Göngür, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

'Talep ederseniz gönüllü bağış iade edilecek'

"İlgi dilekçeniz ile adınıza terkin durumda kayıtlı olan 21 T 2055 sayılı plakanızı aktifleştirmek için Büyükşehir Belediyemize bağışta bulunduğunuzu belirtmektesiniz. 25.11.2022 tarih ve 2022/7-4 UKOME kararındaki şartları yerine getirmediğinizden, plakanız aktifleşmemiş olup, talep etmeniz halinde yapmış olduğunuz 300.000 TL (üç yüzbin) gönüllü bağış tarafınıza iade edilecektir. Bilgilerinize rica ederim."

Karataş, verilen gerekçesiz iptal kararının ardından belediye aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum