1 Eylül’e izin verilmedi

1 Eylül’e izin verilmedi
Emek ve Demokrasi Platformu’nun Diyarbakır’da düzenleyeceği mitinge, izin verilmedi. Platform bileşenleri açıklama yaparak, durumu protesto etti.

TİGRİS HABER - Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Diyarbakır Eğitim –Sen Şubesi’nde açıklama yaptı. Platform adına konuşan Arin Zümrüt, bugün yapılması planlanan mitinge valiliğin, “Zerzevan etkinlikleri”ni gerekçe göstererek izin vermediğini duyurdu. Mitingin iptaline ilişkin gerekçeli kararı dün ellerine ulaştığını belirten Zümrüt şunları söyledi:

aciklama-1eylul.jpeg

“Verilen yazıda istiyorsanız yarın yapabilirsiniz denilmiştir, kamuoyunun bildiği üzere bir mitingi düzenlemek için gereken bürokratik süre minimum üç gündür. Biz böylesi bir kararın böylesi bir zamanda verilmesini mitingimizin önüne engel koymak için hazırlanan bir senaryo olarak kabul ediyoruz ve soruyoruz: kentte üst düzey devlet erkânının bulunması ile barış mitinginin olması nasıl bir zafiyet oluşturuyor? Bürokratik gerekçeler bir mitinge müdahale etmek, iptal etmek için yeterli sebep midir?” dedi.

Zümrüt, 4 Eylül günü, platform olarak barış çağrısında bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.