1 Mayıs için 38 tutuklama

1 Mayıs için 38 tutuklama
İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 65 kişiden 38'i tutuklandı.

TİGRİS HABER - İstanbul’da, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Şaraçhane’den Taksim meydanına yürümek istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 65 kişi, bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklama istenen 52 kişiden 38'i hakkında tutuklama kararı verildi.

Adliye çıkarılan 65 kişinin savcılık ifadeleri sona erdi. Savcılık 65 kişiden 52’sini "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanuna muhalefet, Örgüt Propagandası Yapma, Kamu görevlisine direnme" iddialarıyla tutuklama, 13’ünü de adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk etti.

Adli kontrol talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilen 13 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve imza adli kontrol tedbiri kararı verildi.

Ardından 52 kişi hakkındaki tutuklama talebini değerlendiren 1. Sulh Ceza Mahkemesi 38 kişi hakkında tutuklama, 14 kişi hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı ve imza adli kontrol tedbiri kararı ile serbest bırakılma kararı verdi.

Tutuklamalar sonrası Çağlayan'daki İstanbul adliyesi önünde bekleyen İstanbul Emek, Barış, Demokrasi Güçleri üyeleri tutuklama kararını "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarıyla protesto etti.

1 Mayıs günü 247 kişi gözaltına alınmış gözaltına alınan 182 kişi serbest bırakılmıştı. 1 Mayıs’tan bir gün sonra ise haklarında yakalama kararı çıkarılan 47 kişiden 29'u ev baskınlarıyla evlerinin kapıları kırılarak gözaltına alınmıştı. Kaynak: halktv.com.tr

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.