10. Alevi Kültür ve Sanat Festivali online yapılacak

10. Alevi Kültür ve Sanat Festivali online yapılacak
Alevi kültürünü tanıtmak amacıyla İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM- Cemevi) tarafından düzenlenecek olan 10. Alevi Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl korona salgını nedeniyle online olarak yapılacak.

TİGRİS HABER - Her yıl geleneksel olarak yaz aylarında gerçekleştirilen 10. Alevi Kültür ve Sanat Festivali, bu kez 14-15 Kasım tarihleri arasında sosyal medyadan yapılacak.

Bu yılki festivalin ana teması ‘Kadın ve Adalet’ olacak. Pandemi nedeniyle bu yıl online yaplacak festivale çok sayıda sanatçı, akademisyen, gazeteci, yazar ve siyasetçi konuk olacak. 5 saat sürecek online festival, 2 gün devam edecek.

Alevi festivali online yapılacak

Festival kapsamında sürpriz sanatçılar farklı kültürlerin, farklı formlardaki eserlerini seslendirecek. Online yapılacak festivalle ilgili İAKM Cemevi Başkanı Zeynel Akdoğan, “Bu yılki festivalin ana temasını ‘Kadın ve Adalet’ olarak belirlemiştir. 14-15 Kasım’da yapılacak festivalde çok sayıda gazeteci, yazar, akademisyen, siyasetçi ve sanatçı kadın ve adalet konularını anlatacak. Bu yolda yanımızda olan canlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Festivalde Zülfü Livaneli, Erdal Erzincan, Şivan Perver, Moğallar, Ozan Emekçi, İlkay Akkaya ve Mikail Aslan gibi çok sayıda sanatçı yer alacak. (Kaynak: PİRHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.