13 köpeği Belediye görevlileri mi öldürdü?

13 köpeği Belediye görevlileri mi öldürdü?
İşkence edilerek öldürülmüştüler

Tigris Haber- Hayvan Hakları Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, Çınar İlçesi’nde işkence edilerek öldürülen 13 köpekle ilgili önemli bir iddiada bulundu. Ekmekçiler, “Köpekler Mardin Belediyesine ait barınakta kalıyordu. Köpekler Belediye aracı ile getirilip Çınar İlçesi’ndeki bir araziye attıklarını öğrendik” dedi.

kopek-iskence2.jpg

Hayvan Hakları Federasyonu Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, geçtiğimiz günlerde Çınar İlçesi’nde bulunan 13 köpeğin işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Ekmekçiler, “Çınar ilçesine atılan ve 13 tanesi ne yazık ki can çekişerek işkence ile ölen köpekleri Mardin Belediyesi Barınak aracının getirip attığını tespit ettik. Zaten köylüler tarafından çekilen videoda araç çok net görülüyor. Küpeyi araştırdığımızda da Mardin barınağının kullandığı küpelerden olduğunu gördük. Daha bir ay önce hiç bir bakım evinde olmayan donanıma ve ilaçlara sahip yeni bir bakım evi ve hayvan hastanesi açmış olan ve bununla övünen Mardin Belediyesinin hayvanları neden getirip Diyarbakır'a attığını ve ölümlerine sebep olduğunu anlamış değiliz. Mardin Barınağında bulunan hayvanların akıbetinden de endişe ediyoruz. Sorumluların cezalandırılmasını talep eden dilekçemizi ilgili kurumlara gönderdik.  Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi de ayrıca suç duyurusunda bulunacak. Umarız bu son olur” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.