14 dernekten Özgürlük Mitingi’ne katılım çağrısı

14 dernekten Özgürlük Mitingi’ne katılım çağrısı
Diyarbakır’da DEM Parti öncülüğünde 28 Haziran’da yapılacak olan “Özgürlük Mitingi” için kentteki 14 yöre derneğinin ortak açıklamasıyla mitinge katılım çağrısında bulunuldu.

Şaban YILMAZ

TİGRİS HABER - “Özgür önderlikle demokratik topluma” şiarıyla 28 Haziran’da İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan mitinge dair 14 yöre derneği temsilcilerinin katılımıyla açıklama yapıldı. Açıklamaya Demokratik Birlik İnisiyatifi Eşsözcüsü Mehmet Kamaç ile çok sayıda kişi katıldı.

vider-aciklama-1.jpeg

Şırnak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞİVİ-DER) önünde yapılan açıklamada konuşan Silvan- Farqîn Derneği Başkanı Cemal Doğrul, yürütülen sürecin başarıya ulaşması ve halkın barış umudunun artmasını istediklerini söyleyerek, “28 Haziran’da Diyarbakır’da yapılacak olan miting çok önemli. Çok kalabalık geçmesi gerekiyor. Bu sürecin başarıya ulaşması bu halkın emeğine bağlıdır. Halk mitinge ne kadar güçlü katılırsa o kadar güçlü mesajlar verilir. Halkımıza çağrımız 28 Haziran’da mitinge güçlü katılmalarıdır” diye konuştu.

vider-aciklama-2.jpeg

Ardından söz alan Kamaç ise 28 Haziran’da gerçekleşecek “Özgürlük Mitingi”nin hem Barış ve Demokratik Toplum Süreci hem de Kürt halkının geleceği için tarihi bir miting olacağını söyledi. Kamaç, “Bütün halkımızı 28 Haziran’da İstasyon Meydanı’ndaki mitinge çağırıyoruz. Halkımız gelsin, barış, özgürlük ve birlik taleplerini haykırsın” diye konuştu.

Açıklama yapan dernekler şunlar: “ŞİVİ-DER, Bingöllüler Derneği, Mazıdağlılar Derneği, Omeryanlılar Derneği, Midyatlılar Derneği, Silvan-Farqîn Derneği, Dicliler Derneği, Kulp Zeralılar Derneği, Kulp Tiyakslılar Derneği, Liceliler Derneği, Hazrolular Derneği, Çüngüşlüler Derneği, Terkanlılar Derneği, Şêx Seîd Derneği.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.