14 Mayıs Eczacılık Günü’nde 14 fotoğrafta eczacılar

14 Mayıs Eczacılık Günü’nde 14 fotoğrafta eczacılar
Diyarbakır Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla Eczacıların pandemi sürecinde nasıl görev yaptıklarına dair 14 fotoğraf  paylaştı.

TEB 11. Bölge Diyarbakır Eczacı OdasıYönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mahmut Sert, bu yıl pandemi sürecinden dolayı 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayamayacaklarını ifade ederek: 14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Adliyei Şahaneye bağlı, eczacılık mesleğine yönelik, bağımsız olarak eğitim vermek üzere bir sınıf açıldı. Ülkemizde, eczacılık öğretimine başlanmasının yıl dönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl pandemi koşullarında kutladığımız Eczacılık Günü’nde meslektaşımız Ecz. Aylin Kızıl objektifini eczanelere çevirdi ve 14 Mayıs’ta 14 fotoğraf başlığı ile nasıl görev yaptıklarını yansıttı" şeklinde konuştu.

eczane-001.jpg

‘En yakın sağlık danışmanı’

Sert, Türkiye’de koronavirüs sürecinde eczacıların ‘En yakın sağlık danışmanı’ olduğunu belirterek: “Ülkemizde ilk Koronavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart tarihinden beri kaynaklara göre 3.800’ü aşkın insan hayatını kaybetti. İlk ölüm, eczacı İhsan Giray’dı. 7.000’i aşkın sağlık çalışanı enfekte oldu. ‘En yakın sağlık danışmanı’ olarak hizmet veren eczacılar ve eczane çalışanları virüsten korunmak ve hastaların birbirine bulaş riskini en aza indirmek için çeşitli önlemler aldı. Yine bir meslektaşımız olan Ecz. Aylin Kızıl’ın objektifinden yansıyan kareler, eczacı ve teknisyenlerin stresli çalışma koşullarına odaklanıyor” ifadelerinde bulundu. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.