15 Temmuz kahramanları o geceyi anlattı

15 Temmuz kahramanları o geceyi anlattı
15 Temmuz gazisi Mehmet Şükrü Kıntaş, o gece Atatürk Havalimanı'nda yaşadıklarını anlattı.

 

  SİİRT  -   Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Tecrübe konuşuyor kahramanlar Projesi" kapsamında Siirt'te 15 Temmuz gazileri o gece yaşadıklarını anlattı.  Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve diğer yetkililerin katılımıyla Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Sancaklar Çarşı Camii görevlisi Nuri Bildik tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ve kum sanatıyla 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı.  Programın açılış konuşması yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, "Eğer unutursak bu millet kendi içinde yeniden sıkıntılarla baş başa kalacaktır. Çünkü çevremize baktığımız zaman İslam'ın bu bölgede en lider konumundaki ülkesi Türkiye'dir. Bütün insanlığa, bütün mazlumlara kapılarını açması, onlara yardım etmesi, tarih boyunca bu milletle uğraşan batılıları bize karşı daha da düşman haline getirmektedir" dedi.  Daha sonra İsmail Hakkı Ürün moderatörlüğünde düzenlenen programda 15 Temmuz gazileri Mehmet Şükrü Kıntaş, Muhammed Enes Karagöz ve Mesut Yeşilyurt o gece yaşadıklarını anlattı.

  O gece elbiseleriyle 9 tankın egzoz borusunu kapatarak durdurabildiğini aktaran 15 Temmuz kahramanı Mehmet Şükrü Kıntaş, tankların Atatürk Havalimanı'na gittiğini haber alınca herkes gibi dışarıya çıkarak hainlere geçit vermediğini söyledi.  Kıntaş, "Tankların üstüne çıkıp etrafında dolaşıyordum ve bu tankları nasıl durduracağımızı düşünürken, 'bu tankın egzozunu tıkarsanız durur' diye bir ses duydum. Hemen tankın arkasında bulunduğum için üzerimdeki elbiselerimi çıkardım, millete söyleyince oradakiler herkes elbiselerini çıkardı. Hepsini aldık, pet şişeleri ve ne bulduysak tankların egzozuna tıkadık. Aradan bir iki dakika geçmeden tank stop etti. Hemen kapağı açıldı. Demek ki dışarıya duman çıkmayınca içeriye girmiş, bunlar da (asker) boğulma tehlikesi geçirdikleri için kendilerini dışarıya atmışlar. Daha sonra orada üniformalı bir polisi tanıyarak 'sen bunları teslim al, ben bu tankların nasıl durdurulduğunu öğrendim, daha diğer tankları durdurmam gerekir' dedim. Çünkü arka arkaya geliyorlar, bu formülü de öğrenmiştim. Hemen oradan çıktım. Aynı formülle diğer tanklara uyguladım. 9 tankı bu şekilde durdurmuşuz ve o tankların havalimanına gitmesine engel olduk. Ve orada da zayıf kaldıklarından dolayı hava limanında bir etki gösteremediler. Televizyonda gördük ki sayın başkomutanımız ve cumhurbaşkanımız rahat bir şekilde havaalanına indi ve gördük ki darbe girişiminde büyük bir kırılma oldu" diye ifade etti.

  Diğer 15 Temmuz gazileri de darbe girişimine karşı hainlerin karşısında durarak vatan savunması içinde bulunduklarını dile getiren benzer anılarını anlattı. Program daha sonra Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın davetlilere Türk bayrağı işlemeli, üzerinde 'bu vatan size minnettardır' yazılı Siirt battaniyesini hediye etmesi ve plaket verilmesiyle sona erdi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.