15 Ticaret Borsası Diyarbakır’da bir araya geldi

15 Ticaret Borsası Diyarbakır’da bir araya geldi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan 15 Ticaret Borsasının katılımıyla Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) toplantısı Diyarbakır Ticaret Borsasında gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret Borsasından gerçekleştirilen toplantıda, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin, Van ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel sekreterleri, Bölgesel ÜPAK kurulması için bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, ÜPAK sistemiyle birlikte tarım piyasalarında fiyat belirsizliğinin azalacağını belirtirken, sektörün finansman sorununun da çözüleceğinin altını çizdi.

Bölgesel ÜPAK Kuruluyor

DTB Başkanı Engin Yeşil, Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB), lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere Borsacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır. Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) ise TÜRİB’de aracılık hizmeti yapabileceklerdir. Bu çerçevede, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde bu konuda istekli olan Ticaret Borsalarımız ile beraber ortaklık yapısı içinde bir Bölgesel ÜPAK kurulmasını planlamaktayız.’’ dedi.

DTB Başkanı Engin Yeşil’in konuşmasının ardından Diyarbakır Ticaret Borsası Genel sekreter Yardımcısı Gökhan Çeliker, Bölgesel ÜPAK kurulmasına ilişkin bir sunum gerçekleştirerek, ÜPAK’’ın nasıl oluşturulması gerektiğini anlattı.

Toplantıda son olarak, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB)‘nda işlem yapacaklar için aracılık yapmak amacıyla,15 Ticaret Borsasısın iştiraki ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini kapsayacak şekilde kurulacak ÜPAK şirketinde sermaye taahhütleri konusu istişare edildi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.