'150 defa aradık gelmediler, 51 gündür evimizde yemek pişmiyor'

'150 defa aradık gelmediler, 51 gündür evimizde yemek pişmiyor'
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yaşayan Altınkılıç ailesinin cam tablası patlayan Arçelik marka ocağı, 51 gündür servis hizmeti alamadıkları için tamir edilemedi.

TİGRİS HABER - Cevat Altınkılıç şimdiye kadar servisi 150 defa  aradıklarını ancak, “parça gelmediği”  gerekçesiyle ocağın tamir edilmediğini belirterek, “Evimizde 51 gündür yemek pişmiyor” dedi.

Diclekent Mahallesi’nde yaşayan 3 kişilik Altınkılıç ailesinin Arçelik marka ocağının cam tablası 22 Eylül’de patladı. Cevat Altınkılıç aynı gün Arçelik Yetkili Servisi’ni arayarak, “arıza randevusu” oluşturdu. Altınkılıç’ın telefona servisin 23 Eylül’de saat 15.00 ile 17.00 arasında tamirat için geleceğini belirten SMS geldi.  Ancak 23 Eylül’den bu yana Arçelik Yetkili Servisi tamirat için ailenin evine gelmedi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Cevat Altınkılıç şunları söyledi:  “Bu ocağın tablası geçen yılın Kasım ayında da patlamıştı. O zaman aradık, yetkili servis gelip ücret karşılığında tamir etti ve bir yıl garanti verdi. Bu yılın Eylül ayında tekrar aynı sorunu yaşadık, servisi aradık. 21 Ekim’e kadar her gün geleceklerini söyleyerek oyaladılar ve servis gelmedi.   Servisin verdiği garanti devam ediyor. Ben gelmediklerini görünce ücret karşılığında gelip yapın dedim, Ücretin 350 lira olduğunu söylediler. Kabul ettim, Ancak ona da gelmediler. 21 Ekim’de tekrar aradım. Tamir için parça sipariş ettiklerini söylediler. 21 Ekim’den beri de parça gelmediğini söyleyerek, mağduriyetimizi gidermediler.”

‘Yasal haklarımı kullanacağım’

Ocağın bozulduğu 22 Eylül’den itibaren Arçelik Yetkili Servisi’ni 150 kez aradığını dile getiren Altınkılıç, şunları söyledi: “Hep aynı cevabı alıyorum. ‘Parça gelmedi’ deniyor.  Müşteri hizmetleri topu, Diyarbakır’daki servise atıyor, onlar topu müşteri hizmetlerine atıyor. Defalarca Diyarbakır’daki Yetkili Servise gittim. 22 gündür parça gelmedi. Tamir için gereken parçanın gelmesi bu kadar uzun sürüyorsa, Arçelik gibi büyük firmaların müşterilerini mağdur etmemesi, geçici bir çözüm bulması gerekiyor. Neredeyse iki aydır evimizde yemek pişiremiyoruz. Piknik tüpü ile idare etmeye çalışıyoruz. Büyük markalara güvenerek ürünlerini kullanıyoruz. Ama bizi bu şekilde mağdur etmeleri kabul edilemez. “

Ocağın cam tablası patladığı için, ocağın çakmak sistemine elektrik taşıyan kabloların da açıkta olduğuna dikkat çeken ALtınkılıç, “Aile fertlerinden birinin akıma kapılması durumunda bunun sorumluluğunu kim alacak?” diye sordu.

Altınkılıç, mağduriyetlerinin kısa süre içerisinde giderilmemesi durumunda, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak, yasal haklarını kullanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum