167. Tahir Elçi’yi anma etkinliği düzenlendi

167. Tahir Elçi’yi anma etkinliği düzenlendi
 Baro üyelerinin Katılımıyla adliye önünde düzenlenen etkinlikte basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Serdar Çelebi, “Başkanımız sayın Tahir Elçinin Katledilişi üzerinden 1203 gün geçti. Dosyanın takipçisi olduğu göstermemiz ve yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak için her hafta yapmış olduğumuz etkinliğimize 167. Si için tekrar bir aradayız”

Açıklamanın tamamı ise şöyle :

Tigris Haber - “Kamuoyunun da bildiği üzere 2019 Türkiye’sinde cezaevlerinde insanlar ülkenin Anayasası ve yasaları uygulansın diye bedenlerini ölüme yatırmışlardır. DTK eş başkanı ve Hakkari milletvekili Sayın Leyla Güven ile başlayan açlık grevleri üzülerek belirtmek isteriz ki bir çok cezaevine yayılmış durumda. Açlık grevinde olan insanların tek bir talebi bulunmaktadır.

baro-001.jpgCeza infaz kanunun tüm mahpuslara aynı şekilde uygulanması ve tecridin sonlandırılmasıdır. Bu kadar masumane meşru ve yasal talepler için insanların bunca acı çekiyor olmasını anlamak mümkün değildir. Diyarbakır barosu olarak her fırsatta açık grevlerinin insan bedeni üzerindeki yıkıcı etkisinden kaynaklı açlık grevlerine karşı olduğumuz belirtiyoruz. Ancak şunu da belirtiyoruz. Açlık grevleri düşüncenin ifade biçimlerindendir. Düşüncesini ve taleplerini kimseye zarar vermeyecek şekilde açlık grevleri ile duyurmaya çalışmak isteyen kişilere yapılan uygulamaların özelikle bir siyasi patinin il binasında bunu yapmak isteyen kişilere yapılan uygulamaların hukuki ve insani olmadığını belirtmek isteriz. Hukuk devleti yurtlaşın taleplerini tutuklamakla bastırmak yerine yurtlaşın taleplerine kulak verip çözmeye çalışan devlet olduğunun altını çizmek istiyoruz”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.